Ville dræbe fem med skud

Knap et år efter en brutal nedskydning i København indledes retssagen mod to brødre med bandetilknytning. En skudsikker vest reddede et af ofrene.

Foto: TV 2 Lorry

En skudsikker vest blev forskellen på liv og død for en 23-årig mand, da han d. 7. februar blev ramt af fire skud på Tagensvej i København.

Sammen med fire kammerater opholdt han sig ved en Mercedes, da to brødre ifølge politiet trillede op på siden af dem og affyrede en pistol mindst otte gange.

To af skuddene ramte den 23-årige i maven, men den skudsikre vest forhindrede kuglerne i at nå deres mål. Også en af kammeraterne blev ramt, men begge slap fra angrebet med livet i behold.

Statsadvokaten i København har nu rejst tiltale mod de to brødre på 23 og 29 år, der ifølge politiet har marokkanske rødder og en vis tilknytning til banden Brothas. De to er anklaget for at ville dræbe alle fem kammerater.

Anklagemyndigheden mener skuddene er en del af en verserende konflikt mellem persongrupperne "Brothas Souljaz" og "B27" .

Den 23-årige offer havde allerede fire gange tidligere været udsat for drabsforsøg på åben gade i København.

Den yngste bror meldte sig selv, men først fire måneder senere lykkedes det at anholde storebroren.

Han blev stoppet på Frederiksberg, mens han kørte i brødrenes efterlyste Skoda Superb.

- Når man arbejder intenst med en sag, har man ret til at være heldig en gang imellem, sagde politikommissær Steffen Th. Steffensen i den forbindelse til Ritzau.

I bilen fandt politiet desuden nøglen til en lejlighed på Frederiksberg, hvor betjente ved en ransagning fandt en skarpladt pistol af samme type som den, der blev brugt ved angrebet på Tagensvej.

Retssagen mod de to brødre indledes 5. januar ved Københavns Byret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik