Viktor Fischer: FCK skal ose af at være de bedste igen

Viktor Fischer er ikke præget af FC Københavns nedtur i efteråret og vil forsøge at løfte holdet mentalt i år.

FCKs Viktor Fischer før pokalkampen mellem FCK-Brøndby i Telia Parken søndag den 4 januar 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

FC København tabte søndag 0-1 hjemme til Brøndby i DBU Pokalen, og det var tredje nederlag i træk til ærkerivalen i denne sæson.

Viktor Fischer fik sin FCK-debut fra anden halvlegs start, men landsholdsangriberen var ikke i stand til at ændre på resultatet.

Den tidligere Mainz-, Middlesbrough og Ajax-spiller fornemmer, at de nye FCK-holdkammerater ikke har samme selvtillid som tidligere. 

Læs også Brøndby sender FC København ud af pokalen

- Jeg har jo ikke været her før. Men den fornemmelse, jeg har haft de seneste par år, har været, at det var et hold, som osede af at være det bedste.

- Det skal vi have tilbage igen. For vi har på mange måder det, der skal til for at være det, siger Fischer.

Han har forståelse for, at holdet skal bygges mentalt op igen.

- Selvtilliden lider et knæk, når man har gået igennem sådan et efterår.

- Det kommer til at spille igen, for vi har rigtig gode spillere på dette hold. Det er ekstra hårdt, når det lige er Brøndby, man skal se tage sejren, siger Fischer.

Angriberen var godt tilfreds med kun at få en halvleg i sin første kamp for FCK.

- Allerede nu er jeg inde og spille i 45 minutter. Og så tager vi den herfra. Jeg nød det og kommer til at nyde det meget i fremtiden at spille herinde.

- Det var en flot modtagelse, og jeg var stolt af den. Jeg havde også en rigtig fed følelse. Det er altid svært at vide, hvordan man skal reagere, for hvad er man for de fans. 

Læs også Fodbold og demonstrationer vil påvirke trafikken i København

- De gav mig et indtryk af, hvad de synes om mig og forventer af mig. Så må vi håbe, jeg kan leve op til det, siger Fischer.

Efter en periode uden så mange kampe i den tyske Bundesliga for Mainz skal Fischer også bygges op på ny. Og det skal FCK-skiftet hjælpe til.

- Min motivation kommer et sted indefra for at vise, at jeg kan spille fodbold. Det skal ikke være fansene, som motiverer mig til at spille.

- Det skal være mig, der motiverer dem til at synge. Det skal nok blive fint, spår Fischer.

Selv om Brøndby vandt søndagens kamp, så vurderer Fischer, at FCK har mere potentiale.

- Brøndby spillede faktisk fint og turde spille fremad. Men vi er et bedre hold, når vi får styr på tingene igen, mener Fischer. 

Læs også Brøndby kommer med selvtillid til pokalbrag mod FCK

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik