Viceværten "Jule-Jan": "Folk elsker det og det gør jeg også"

I 14 år har Jan Hansen, der er vicevært på Islands Brygge i København, givet den "max gas" på julepynten, som han selv siger. Og bryggeboerne elsker ham for det.

00:47

Se i videoen, hvor festlig Jan Hansen sørger for at gøre julemorgerne i december på Islands Brygge. Foto: Eza Rasch

Julen skal ikke være kedelig. Så vi tillader os at give den max gas hvert år

Jan Hansen, vicevært på Islands Brygge

- Julen skal ikke være kedelig. Så vi tillader os at give den max gas hvert år. 

Fra 1. december er vicevært Jan Hansen og hans viceværtsvogn klar til at sprede ægte og uforfalsket juleglæde til både børn og voksne på Islands Brygge i København. 

- Jeg har pyntet vognen for børnenes skyld. Jeg har en masse institutioner her omkring mig. Så de skal have noget at kigge på. Og så får de vores berømte nisseklemme om morgenen.

Læs også Et godt værn mod juletyvene: Sådan undgår du indbrud

- Vi begyndte for 14 år siden med Bertil, den lille nisse her, fortæller Jan Hansen og peger på en lille undseelig nisse midt i julepyntshavet af kugler, rensdyr, bjælder og lyskæder. Og siden har pynteriet taget fart. 

Her er nissen Bertil, det var ham der kickstartede det hele.  Foto: Peter Hjelvang, TV 2 Lorry

- Det har måske taget lidt overhånd. Men folk elsker det og det gør vi altså også. Hellere overdrive, end at underdrive. 

Det har måske taget lidt overhånd. Hellere overdrive, end at underdrive. 

Jan Hansen, Vicevært. 

- Vognen er blevet kaldt alt fra en super fed vogn til en tekno-slæde. Jeg får kun positive resultater ud af det. Det er jo det, julen går ud på. Man skal skabe lidt glæde, og dét gør vi her i ejendommen, lyder fra viceværten, mens han deler nisseklemmer ud til højre og venstre. 

Læs også Risiko for flyvende juletræer: Julens vejr bliver stormende

Fredag den 23. december, lille juleaftensdag, er sidste arbejdsdag for viceværten, og her har Jan Hansen tænkt sig at give juleriet en over nakken.

- Den sidste arbejdsdag skal den have hele turen. Så der springer jeg i julemandstøjet fra morgenstunden og har det på hele dagen. 

- Jeg har pyntet vognen for børnenes skyld. Jeg har en masse institutioner her omkring mig. Så de skal have noget at kigge på. Og så får de vores berømte nisseklemme om morgenen.  Foto: Peter Hjelvang, TV 2 Lorry

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik