Verdensmesteren i skak kommer til København

I anledningen af Energi Danmark Champions Battle 2019 kommer den norske skakverdensmester til hovedstaden.

For første gang siden 2013, hvor han vandt VM, kommer den norske skakverdensmester Magnus Carlsen til Danmark. Han skal nemlig deltage ved Energi Danmark Champions Battle, der afholdes i Cirkusbygningen i København den 22. maj 2019. Det skriver Dansk Skak Union.

I løbet af aftenen vil Magnus Carlsen få selskab af hjerneforsker Peter Lund Madsen, som skal interviewe verdensmesteren, så publikum kan få et unikt indblik i personen med hjernen, der er som skabt for skak.

Magnus Carlsen må have et stort udstillingsskab, hvis han skal have plads til alle de priser, han har hevet med hjem. Allerede som 13-årig kunne han spille remis mod den russiske skaklegende Garry Kasparov, og ikke mindre end ti gange har han vundet VM-titler - fire gange i klassisk skak, fire gange i lynskak og to gange i hurtigskak.

I videoen kan du høre børn fortælle om at spille skak.

Han er den eneste, der har vundet VM i skak så mange gange.

Skakverdensmesteren er en meget populær herre, både blandt seere, medier og sponsorer. Da han vandt finalen i VM 2018 i Norge blev der slået seerrekord med over tre millioner seere. Der blev i 2016 lavet en dokumentar om ham, som blev solgt til 56 forskellige lande.

Ud over popularitet er han også meget betydningsfuld. Cosmopolitan Magazines og Times Magazines har i hvert fald sat ham på listen over de 100 vigtigste personer. Desuden er han nævnt på listen over de 100 mest sexede mænd.

Vil du møde Magnus Carlsen i en skakduel, så er der faktisk en mulighed. Der afholdes nemlig kvalifikationsturnering på Folkehuset Absalon den 12. maj 2019. Op til 200 personer kan deltage i turneringen, hvor der dystes om de to ledige pladser til simultanskak den 22. maj 2019 i Cirkusbygningen.

Program for den 22. maj 2019

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere