Verdens største fly letter snart fra Kastrup

Verdens største passagerfly skal fra 1. december flyve mellem København og Dubai, skriver avisen The National.

Verdens største passagerfly, der har fået flere siddepladser end nogensinde før, skal flyve mellem Dubai og København fra 1. december, skriver avisen The National.

Meddelelsen om oprettelsen af den nye rute kommer samtidig med, at De Forenede Arabiske Emirater har præsenteret en Airbus 380 med plads til 615 passagerer.

- Det er det største antal passagerer i et fly nogensinde, skriver luftfartsbloggeren Gilbert Ott.

Det spritnye superfly skal fra 1. december flyve mellem København og Dubai, skriver avisen The National.

For at den enorme flyvemaskine kan lande og lette i Københavns Lufthavn, har lufthavnen måtte udvide den østlige landingsbane med fire meter i hver side.

Hidtil har Air France haft den største passagerkacitet i dets Airbus A380 med 538 pladser.

Flere medier skriver, at den nye Airbus med plads til 615 passagerer kan transportere samtlige indbyggere i for eksempel byen Circle i den amerikanske delstat Montana.

Den såkaldte superjumbo har plads til 840 passagerer, hvis begge flyets etager indrettes i økonomiklasse. Men flyet kan indrettes meget individuelt. Superjumboen, der har fire motorer og to etager med passagersæder, er blevet kaldt 'en flyvende bygning'.

En Airbus A380 foretog sidst i 2009 flyets jomfrurejse fra Paris til New York for Air France, der var det første luftfartsselskab i Europa, som tog superjumboen i anvendelse. Flyet havde plads til 538 passagerer.

De Forenede Arabiske Emirater har modtaget to nye Airbus A380, som er indrettet med to klasser, og som blev fremvist på Dubai Airshow i denne uge.

På flyene med to klasser er der 58 sæder, som kan slås helt ud til senge, mens der er 557 pladser på economy. Der er også en lounge om bord på flyet.

Emirates var det første luftfartsselskab som bestilte A380 og er den største operatør af kæmpeflyet. Flyet flyver for øjeblikket til 34 destinationer fra Dubai, som har bestilt endnu 72 fly.