Verdens største energikonference kommer til København

​Energiministre, grønne organisationer og eksperter indtager København for at drøfte grøn omstilling.

Til maj næste år skal København sammen med Malmø være vært for verdens største energikonference. Det oplyser Statsministeriet.

Energiministre fra verdens største økonomier samt organisationer, eksperter og førende virksomheder på området mødes. Målet er at fremme den grønne omstilling. 

Konferencen får navnet "Øresund Energy Week".

quote Det er vigtigt, at vi er med til at sætte dagsordenen på et område, der er så afgørende for klodens fremtid, og som samtidig er så vigtigt for danske virksomheder.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister, Venstre

G20-landene står bag

Dermed skal Danmark sidde med for bordenden, når verdens største økonomier skal finde konkrete løsninger på den grønne omstilling. Det pointerer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en skriftlig kommentar:

- Det er vigtigt, at vi er med til at sætte dagsordenen på et område, der er så afgørende for klodens fremtid, og som samtidig er så vigtigt for danske virksomheder.

Energikonferencen afholdes i regi af G20, som er verdens 20 største økonomier. Der bliver to elementer.

Clean Energy Ministerial (CEM) består af 24 lande og EU. De står for tilsammen 90 procent af de samlede investeringer i ren energi i verden og 75 procent af de globale udledninger.

- Et udstillingsvindue

CEM fokuserer på det praktiske samarbejde, udveksler gode erfaringer inden for grønne løsninger og involverer erhvervslivet.

- Potentialet for at fremme danske løsninger er selvsagt stort, når man på denne måde samler en gruppe af lande, der står for 90 procent af de samlede investeringer i ren energi og tre fjerdedele af de globale CO2-udledninger. 

- Alle de vigtigste energiaktører vil komme hertil for at se, hvilke løsninger vi har. Det er derfor et stærkt udstillingsvindue for vores dygtige energivirksomheder, siger Lars Løkke Rasmussen.

Sideløbende afholdes Mission Innovation (MI), som fokuserer på at styrke forskningen i rene energiteknologier. 

Danmark og de 21 andre deltagende lande fordobler de offentlige midler til forskning i rene energiteknologier frem med 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere