Verdens største e-sportsturnering for kvinder afholdes i KBH

Til marts skal kvinder fra hele verdenen dyste i det populære skydespil Counter Strike i København. E-sport for kvinder er blevet hot, lyder det.

Vinderne af sidste års CS:GO Ladies. Foto: Copenhagen Games

Torsdag den 29. marts bliver der igen holdt en kæmpe e-sportsturnering i København, hvor det vil vrimle med kvindelige deltagere.

- Det er stadig en mandsdomineret sport, men med den her turnering er vi med til at støtte op om kvinderne, lyder det fra den kommunikationsansvarlige i Copenhagen Games, Kasper Østergaard.

Læs også Astralis-stjerne efter nederlag: Det fedeste nogensinde

Det er Copenhagen Games, der for sjette år i træk står bag turneringen CS:GO Ladies, og ifølge Kasper Østergaard vokser turneringen år for år og er i dag blevet verdens største Counter-Strike-kvindeturnering:

- Det er vi meget stolte af. E-sporten er blevet mere hot, også blandt kvinder, og ligesom blandt de mandlige deltagere er der også sket en professionalisering af kvindeholdene.

Verdens største turnering

Turneringen bliver afholdt i Bella Center, og Kasper Østergaard forventer, at de i år når deres makskapacitet på 32 deltagende hold.

- Vi oplever, at der er stor interesse for turneringen, og der bliver flere og flere kvindehold, siger han.

Læs også Ny uddannelse i e-sport skal sikre unge digital dannelse

Sidste år deltog kvinder helt fra Kina og Australien, men Kasper Østergaard ved endnu ikke, hvilke hold der deltager i år, fordi der først bliver lukket for tilmeldingen i midten af marts.

Copenhagen Games har i år valgt at højne pengepræmien til 25.000 dollars, og de har også opgraderet turneringernes scener og studier.

Til turneringen vil der både være scener, kommentatorer og en international live-streaming. Copenhagen Games forventer, at der kommer omkring 10.000 gæster.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik