Verdens største adventslys på Øresundsbroen

Øresundsbroen er i julemåneden omdannet til en otte kilometer lang adventslysestage.

De fire 200 meter høje pyloner på Øresundsbroen i retning mod Malmø har en ekstra oplysende funktion i december. For hver søndag i advent – startende med i går – blænder et stearinlysfarvet lys nemlig op, oplyser Øresundsbroen i en pressemeddelelse.

Dermed er Øresundsbroen omdannet til en otte kilometer lang adventslysestage, og med en højde på præcis 203,5 meter er adventslysene samtidig verdens største, skriver Magasinet KBH som en ikke uvæsenlig tilføjelse.

Hver søndag bliver et nyt lys tændt i toppen af en ny pylon, indtil de alle fire er tændt til jul og lyser indtil nytår – et syn der naturligvis bedst kan nydes fra den københavnske kyst efter mørkets frembrud.

Hver flamme udgøres af 14 LED-spots, og lamperne har egentlig en hvid og blå farve, så de har fået monteret et gulligt glas, for at give lyset den rigtige glød.

Ikke farligt for flytrafikken

Tidligere år har man i december oplyst broen ved at bruge nødbelysningen på togdækket, der tændes i de mørke uger som en 7,8 km lang lyskæde over Øresund.

Men i år er nødbelysningen ved at blive udskiftet, skriver Magasinet KBH, og derfor er pylonerne altså taget i brug for at holde juletraditionen i hævd.

De høje lys lyser bevidst nedad og ind mod tårnpillerne, for ikke at skabe farlige situationer i luftrummet, oplyser broens anlægsdirektør.

- Lamperne i pylonerne er monterede som væglamper, så de lyser ned af og ind mod pylonerne. Vi har lufthavnen tæt på, og har derfor indstillet lamperne, så de ikke kommer til at forstyrre flyene, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør på Øresundsbroen.

Sådan ser det ud fra afstand. Her bliver lysene på to af pylonerne testet.
Sådan ser det ud fra afstand. Her bliver lysene på to af pylonerne testet.
Foto: Øresundsbroen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere