Verdens dyreste fødevare er i byen

Verdens dyreste spise - de hvide trøfler fra Alba - kan smages til en italiensk mad- og vinfest i København i weekenden.

De hvide trøfler kaldes både for "køkkenets diamant" og "det hvide guld" og smagsoplevelsen skulle efter sigende være ganske unik. 

Det samme kan man sige om prisen. De hvide trøfler koster nemlig fra 30.000 kroner og op til flere hundrede tusinde kroner per kilo. Til gengæld skal der kun få gram af den hvide trøffel til at påvirke smagsløgene i adskillige timer. 

 Ekstra dyre i år

De hvide trøfler har sæson fra oktober til december, og årets første af slagsen er netop kommet til Danmark, hvor de på lørdag den 28. oktober vil være den helt store attraktion til mad- og vinfesten La Dolce Vita i Illum. 

- Vi har været så heldige at få de hvide trøfler fra Alba som de første i Danmark. Det er en stor begivenhed, og på lørdag kan man komme og smage dem, lyder det fra arrangør Christian Gregersen. 

De hvide trøfler har vanskelige vækstbetingelser, og i år har det været meget varmt i Alba i Italien, hvilket har påvirket prisen på de hvide trøfler, der nu er ekstra dyre.

- Den hvide trøffel er jo sin vægt værd i guld, så den regnes for at være en af verdens største delikatesser og derfor er den meget dyr at få fat i, lyder det fra Christian Gregersen. 

Det er de fire restauranter Eataly, Mosto, Maio og Løgismose, der står bag mad- og vinfesten, hvor man udover den hvide trøffel også kan smage på en masse andre italienske delikatesser og mere end 40 vine. Billetprisen for en voksen er 399 kroner.