Venner arrangerer støttekoncert for kræftsyge Maia: Det giver styrke

Maia Saabye Christensen er ramt af en aggressiv og svært helbredelig kræftform. Nu kæmper venner og familie for at samle penge til behandling.

Torsdag d. 21. juni er der koncert i Krudttønden i København.

En koncert hvor musikere som Rasmus Nøhr, Aske Jacoby og Rie fra Danser med Drenge stiller op helt gratis, hvor Krudttøndens lokaler bliver stillet gratis til rådighed, og publikum kan komme gratis ind - men opfordres til at give donationer, hvis de har lyst.

Musikerne er venner med 50-årige Maia Saabye Christensen - og koncerten er arrangeret for at samle penge ind til hende.

For tre et halvt år siden fik hun konstateret en meget aggressiv og svært helbredelig form for brystkræft kaldet triple-negativ brystkræft. 

Hun har fået flere kemobehandlinger og operationer, men kræften har spredt sig til begge lunger, lymfer og knogler.

Efter at have fået kemobehanlinger herhjemme, valgte hun at sige nej til flere behandlinger og i stedet forsøge sig med alternative behandlingsformer.

quote Håbet betyder jo alt, når man har en kræftdiagnose. Man har ligesom en tango med døden, og det er virkelig angstprovokerende.

Maia Saabye Christensen

- Jeg fik seks omgange kemo i starten, men det var for hårdt for kroppen, det kan ikke være rigtigt, at man skal nedbryde kroppen for at blive rask, siger Maia Saabye Christensen.

Hendes næste træk mod kræften er immunbehandling i Tyskland. Men behandlingen i Tyskland er kostbar. Det kommer til at koste omkring 6-700.000 kroner for behandlinger og rejseomkostninger.

Derfor har venner og bekendte arrangeret koncerten i Krudttønden og startet en indsamling for at hjælpe på gofundme - hvor der nu er rejst omkring 116.000 kroner. 

Noget, der har rørt Maia Saabye Christensen.

- Det betyder helt vildt meget. Det styrker mig, at der er så mange, der går ind og støtter, det giver mig meget psykisk overskud. Og det spiller også en stor rolle for, hvordan man har det. Psykisk overskud giver fysisk overskud. Håbet betyder jo alt, når man har en kræftdiagnose. Man har ligesom en tango med døden, og det er virkelig angstprovokerende, siger Maia Saabye Christensen. 

 
 
Foto: Privatfoto

Det kræver så lidt at hjælpe

Det er Kurt Wiinholt Poulsen og Maias søster Mira Saabye, der har arrangeret koncerten.

Kurt Wiinholt Poulsen fik idéen. Han havde hørt om Maia Saabye Christensens situation og har tidligere arbejdet sammen med hendes mor. Derfor besluttede han sig for at hjælpe.

- Hvis man står lidt på kanten i livet, så er det rart, hvis der er nogle, der støder til, sådan ville jeg selv have det, og nu har jeg selv haft kræft inde på livet i min egen familie, så ved jeg, hvad det gør, siger Kurt Wiinholt Poulsen.

Bryan Adams opfordrer til at hjælpe

Han har selv været musiker og kender derfor folk i branchen. Så da han først fik idéen, gik der ikke lang tid, før han fik planlagt det hele sammen med Mira Saabye.

- Jeg fik den tanke, at det ikke er så svært en gang imellem at hjælpe andre. Hvis man kender lidt folk, nogle kendisser eller andet, så er det jo ikke så besværligt, siger Kurt Wiinholt Poulsen.

Han er blot en blandt mange, der har hjulpet hende. Musikeren Bryan Adams har på Facebook opfordret folk til at donere penge for at redde Maia Saabye Christensens liv.  

Han kender Maia Saabye Christensen, fordi han i mange år var kæreste med hendes kusine Cecilie Thomsen.

- Det er så usigeligt rørende, hvordan folk træder til. Folk jeg ikke har haft kontakt til i årtier, der donerer anseelige beløb, siger Maia Saabye Christensen. 

 
 
Foto: Privatfoto
 
 
Foto: Privatfoto

Håb for fremtiden

Kurt Wiinholt Poulsen og Mira Saabye har fået koncerten i stand på kort tid. De håber, at der kommer omkring 150 mennesker til koncerten, og at der bliver samlet et beløb ind, der kan hjælpe.

Mira Saabye har stor tillid til, at de alternative behandlinger vil gøre en forskel. 

- Maia har allerede levet i længere tid, end de havde regnet med, og vi tror, at det skyldes de alternative behandlinger. Det er ”usædvanligt” at det har spredt sig så lidt, siger hun.

Maia Saabye Christensen tror på, at behandlingerne i Tyskland vil hjælpe hende. Hun regner med at tage afsted i løbet af nogle uger for at få den første behandling med indsprøjtninger. 

- Chancerne er rigtig gode. Jeg kender to andre, der har samme sygdom som mig, de var begge erklæret uhelbredeligt syge og er så godt som kræftfrie i dag, siger Maia Saabye Christensen.

- Man har jo håb til det sidste, jeg tænker: Maia skal slet ikke dø nu, hun skal bare have den rette handling, siger Mira Saabye.

Maia Saabye Christensen håber på at komme til koncerten, men hun har tidspunkter, hvor hun er meget træt og bare skal sove, sove, sove.  

- Hvis jeg har kræfterne. Jeg håber, at jeg kan. Jeg glæder mig til at se de folk, der kommer. 

 
 
Foto: Privatfoto

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere