Venlige cyklister indtager veje og cykelstier - med stil

Deltagerne i det årlige Copenhagen Tweed Ride slår et slag for venlig og menneskelig adfærd på cykelstierne

Deltagerne i Copenhagen Tweed Ride vil på cykel indtage hovedstadens veje og kæmpe for venlig cyklisme

Der var engang, da man klædte sig fornuftigt og opførte sig ordentligt!

Sådan kunne det lyde fra deltagerne af det årlige cykelløb, Copenhagen Tweed Ride, som afvikles i København lørdag den 10 september. For når de knap 200 cyklister begiver sig afsted, så er det med fokus på netop stil, god opførsel  og venlighed.

- Den her sommer har der jo været en masse omtale af dårlig opførsel blandt cyklister. Vi vil gerne kippe med flaget og gøre opmærksom på noget andet. Vi klæder os i pænt tøj og signalerer, at når man er pænt klædt udvendigt, så kan man også være pæn indvendigt.

Frans Grandjean

Når man er pænt klædt udvendigt - så kan man også være pæn indvendigt

Sådan lyder det fra medarrangør Frans Grandjean, der fortæller, at mange af deltagerne går langt for at finde vintage tøj, som passer til cykelløbets stil.

-Og faktisk er det jo et cykelløb - uden at være et løb. Det er mere en cykeltur - en slags positiv, gammelsdags sightseeing, siger han.

 

Deltagerne ved en tidligere udgave af Copenhagen Tweed Ride

Copenhagen Tweed Ride er inspireret af ligende cykelarrangementer i for eksempel New York og London, hvor det handler om at reklamere for det at cykle.

-Det behøver vi ikke i København - for her h a r cyklismen jo vundet. Nu skal det derfor handle om opførsel, siger Frans Grandjean.

Læs også Cyklister er nogle værre banditter

Man kan godt være med, selv om man ikke lige er i besiddelse af et tweed-sæt og en gammel engelsk herrecykel. Det koster 100 kroner at deltage, og pengene går ifølge Frans Grandjean til de motorcykler, der skal køre foran de cyklende københavnere.

Frans Grandjean og de øvrige tweed-ryttere vil gerne slå et slag for den gode opførsel

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik