Ven til drabssigtet raketbygger: Jeg er dybt chokeret

En ven af den drabssigtede raketbygger er meget rystet over den udvikling, sagen har taget.

00:17

På billedet står politiet og taler med en svensk mand, mens den sigtede ifølge en fotograf på stedet var blevet ført ind i en politibil. Video: alarm112danmark.dk

Det er et stort chok for medarbejderne på RaketMadsens Rumlaboratorium, at ejeren af en hjemmebygget undervandsbåd Nautilus, er blevet sigtet for drab på en svensk kvinde.

Sådan fortæller Christoffer Meyer til Ritzau. Han har selv har været med til at bygge ubåden og er en god ven af den sigtede.

- Der er ikke nogen tvivl om, at alle os mennesker på rumlaboratoriet, som går sammen med ham, er dybt rystede, siger han.

Læs også Ubådsejer sigtet for drab: Politiet søger vidner

Den svenske kvinde, der var journalist, sejlede torsdag aften ved 19-tiden ud fra Refshaleøen i Nautilus med ubådsejeren og er ikke set siden.

Klokken 03.39 natten til fredag kontaktede søredningstjenesten Københavns Politi og fortalte om en mulig søulykke, efter at kvindens kæreste havde slået alarm.

Klokken 10.30 fredag formiddag blev ubåden set ved Drogden Fyr i Køge Bugt. Der blev skabt radiokontakt, og ubåden satte kurs mod havn.

Men ubåden nåede ikke i land. Kort før klokken 11.00 sank den pludseligt, og ejeren blev reddet op på en privat båd, der sejlede ham i land.

En underlig dag

- Det har været en meget underlig dag, hvor følelserne har hængt uden på tøjet. Og nu kan vi så se overskrifterne i medierne, og vi ved ikke, hvordan vi skal stå eller gå, siger Christoffer Meyer.

- Vi er selvfølgelig nødt til at forholde os til, hvad der sker i efterforskningen fremadrettet. Men vi er dybt chokerede over, at han nu er sigtet for drab.

Læs også Svensk kvinde forsvundet i ubådssag

Christoffer Meyer har ikke haft kontakt med den sigtede og har heller ikke fået nogen henvendelse fra politiet.

Ubåden har få gange sejlet til Bornholm, og den tur skulle den sigtede have taget sammen med Christoffer Meyer fredag. Men den tur blev aflyst allerede torsdag aften.

Christoffer Meyer talte sidste gang med den sigtede omkring 19.30 torsdag. Den sigtede nævnte ikke, at han var på vej ud i ubåden med en journalist.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik