Vejnavnestriden: Morten Kabell afviser kritik

Københavns Teknik- og Miljøborgmester kan ikke genkende problemerne med nye vejnavne ved Bispebjerg Hospital

Fire vejnavne, der alle begynder med E, alle har kvindenavne og to som starter med Esther. Det udspil fra Københavns Kommunes vejnavnenævn har ført til voldsom kritik fra ledelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, fordi de frygter, at patienterne får sværere ved at finde rundt på det store hospitalsområde.

Men teknik- og miljøborgmester Morten kabell (Enh.) afviser kritikken.

-I Vejnavnenævnet har vi ikke været bekymrede for, at folk ikke kan skelne mellem vejnavne, blot fordi de har samme forbogstav. Der er mange eksempler i byen på at veje i samme område har samme forled, uden af det har givet henvendelser om besvær med at finde vej. F.eks. har tre veje i samme kvarter i Valby fornavnet Poul (Bundgaard, Reichhardt og Reumert). Derfor bør det heller ikke skabe problemer at kende forskel på Esther Møllers Vej og Esther Ammundsens Vej, meddeler han i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Ledelsen på Bispebjerg Hospital mener samtidig, at Københavns Kommune har meldt de nye navne ud offentligt, før høringsprocessen er gennemført, men det holder ikke, lyder det fra borgmesteren.

Han påpeger, at vejnavnene ikke er endeligt besluttet - og understreger, at det ikke er det, kommunen har meldt ud. Allerede i februar blev der sendt besked om, hvilke vejnavne, der blev arbejdet med - og at de skulle i høring. Først herefter skal udvalge taget stillings til de høringssvar, der kommer fra de berørte parter. Vejnavnenævnet mener dog, at vejnavnene er så langt fra hinanden, at svarene ikke giver anledning til forandringer.

Hvis man spørger Morten Kabell til valget af de fire kvindenavne, så lyder svaret:

-Der er en ubalance mellem mænd og kvinder, når det kommer til navngivning af veje, pladser og parker i København, og det vil vi gerne lave om på. Denne navngivning er et skridt i den rigtige retning. Temaet er forskere, opfindere og pionerer, og forbogstavet "E" har altså ikke været et udgangspunkt i sig selv.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere