Ved du det? 40 procent af københavnerne kender ikke reglerne for gult lys

Københavns politi kradser et stort antal bøder ind fra bilister, der er kørt frem for gult lys.

Et meget stort antal københavnske bilister drøner rundt i hovedstadstrafikken uden at ane, om man må køre frem for gult lys i et lyskryds. Og rigtig mange får bøder for at gøre det forkert. Gjensidige Forsikring har hos Kantar Gallup fået lavet en undersøgelse, hvor københavnske bilister bliver spurgt, om de kender reglerne. Det gør næsten halvdelen af dem ikke. 

Må man køre frem, hvis der er gult lys? Du får svaret nederst i artiklen her.

Og det giver gode penge i bødekassen, når politiet holder øje med bilisternes adfærd i lyskryds. I år er der ifølge forsikringsselskabet udstedt 2.011 bøder, der er udløst af bilister, der helt oplagt ikke har haft styr på reglerne, da de kørte igennem et kryds med gult lys. Og siden 2015 er der i alt registreret 11.297  sigtelser for at overtræde reglerne. Det koster 1.500 kroner at køre forkert over - så indtægten siden 2015 er altså på næsten 17 millioner kroner - forudsat at alle er blevet dømt.

Og når så mange får en bøde, så kan det hænge sammen med, at rigtig mange ikke kender reglerne.  For ifølge den undersøgelse, Gjensidige Forsikring har fået foretaget, så kender 40 procent af de adspurgte i hovedstadsområdet ikke reglerne. De svarer enten forkert - eller erkender, at de ikke kan reglerne.

Samtidig viser undersøgelsen, at det især er de ældre bilister, der ikke har en klar opfattelse af reglerne på området.

-Vi oplever desværre, at der sker mange ulykker i forbindelse med kørsel i lyskryds, og de her tal tyder på, at rigtig mange bilister simpelthen er i tvivl om, hvordan reglerne egentlig er, når de møder et gult lys, siger skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild i en pressemeddelelse fra forsikringsselskabet.

Og har du så siddet og funderet over, om du selv har styr på det gule lys? Det er faktisk ret enkelt. For man må kun køre frem mod gult lys, hvis man skaber en farlige situation ved at bremse i stedet for. Så har du for eksempel ingen trafik lige bag dig - så skal du standse.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere