Varmemesteren skal nu være med i indsatsen mod bander

Bandekrigen er eskaleret i den seneste tid. Nu skal varmemestre, boligsociale medarbejdere og andre være en central del af kampen mod banderne.

02:15

Mjølnerparken på Nørrebro. Laila Schultz og Eskild Dahl Pedersen går en tur i kvarteret.

Laila Schultz er varmemester, og hun har ansvaret for alt fra vandrør til varmeapparater. Nu skal hun også være med til at håndtere blandt andet anonyme anmeldelser.

- Beboerne kommer nogle gange med nogle bekymringer og nogle oplysninger, som de måske ikke selv har lyst til at viderebringe, hvor vi kan være behjælpelige. Og på den måde give de rette informationer videre, siger Laila Schultz til TV 2 Lorry.

Læs også Politi og kommune går sammen mod bander: Her er deres plan

Eskild Dahl Pedersen er boligsocial medarbejder og tryghedschef hos Lejerbo. Han har fokus rettet mod de beboere, der er i Mjølnerparken.

Der er brug for, at alle kræfter hjælper hinanden med at komme det her bæst til livs.

Eskild Dahl Pedersen, Tryghedschef, Mjølnerparken, Lejerbo

Han får også en ny rolle, som en del af politiets og kommunens fælles indsats mod banderne.

- Jeg synes, at det er et fint initiativ. Og der er brug for, at alle kræfter hjælper hinanden med at komme det her bæst til livs, siger Eskild Dahl Pedersen til TV 2 Lorry.

Læs også Efter bandeskyderier: Visitationszone forlænges igen

En anderledes opgave

Det er efter de mange skudepisoder på Nørrebro, at politiet og kommunen forsøger at gå nye veje. En tipunktsplan ligger klar. Og det er her at Eskild Dahl Pedersen og Laila Schultz kommer ind i billedet. 

- Det er jo ikke, fordi vi som sådan føler, at vi specielt laver en indsats overfor banderne. Vi føler, at vi hjælper med nogle opgaver. Til politiet og de sociale myndigheder, hvor vi gerne går ind og hjælper, siger Laila Schultz.

Den nye plan er et ekstra redskab i kampen mod banderne, og de to fra ejendomskontoret i Mjølnerparken, skal være med til at skærpe indsatsen. Målet er, at få identificeret personer i bandemiljøet, og at få banderne væk fra gaden.  

- Det er en anderledes opgave, det her. Men det hører med. For man vil jo gerne have, at ens beboere føler, at det er sikkert og godt at bo i de ejendomme, som man går og passer, siger Laila Schultz.

Læs også Bandekonflikt får hjemmeplejere til at gøre sig ekstra synlige

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik