Vanløse-pige kæmper sig til guld

Fredag aften kæmpede 20-årige Rebekka Ziska Dahl sig til en guld-medalje ved World Games i Polen.

00:12

Rebekka Ziska Dahl til træning i Hillerød.

Hun er tyve år, vejer 55 kg og ligner i det hele taget en ganske almindelig 20-årig ung kvinde. Men Rebekka Ziska Dahl er alt andet end almindelig. Hun har de seneste 12 år trænet ju-jitsu og fredag aften kæmpede hun sig til en guld-medalje i ju-jitsu  i vægtklassen op til 55 kg ved World Games, som i år afholdes i Wroclaw i Polen.

World Games

World Games er OL for de sportsgrene, som ikke er på det olympiske program. Det er det største i ju-jitsu-sporten og afholdes kun hvert fjerde år.
World Games overvåges tæt af den internationale olympiske komite (IOC), når der skal vælges sportsgrene til det olympiske program.  

I finalen mødte Rebekka Ziska Dahl franskmanden Laure Beauchet Doucet. Her vandt den 20-årige dansker over franskmanden med med cifrene 9-5. 

- Det føles fantastisk. World Games er det største indenfor ju-jitsu, så det er også det største, jeg har opnået i min karriere, siger Rebekka Ziska Dahl i pressemeddelse.

Finalen var til at starte med en tæt affære, hvor danskeren scorede point på slag og spark, mens franskmanden udlignede med kast i nærkamp. Men fra stillingen 4-4 trak Rebekka Ziska Dahl fra og lukkede aldrig sin modstander ind i kampen igen.

- Det afgørende var, at jeg holdt hovedet koldt og lod vær med at løbe ind i hende. Jeg var god til at vente og sørgede for at komme foran, og så hun skulle indhente mig, siger Rebekka Dahl Ziska, der trods sin unge alder har slået sit navn godt og grundigt fast i den internationale ju-jitsu-verden.

Mit største mål

Allerede inden World Games gik i gang fastlog den 20-årige kvinde, at hun tog til Polen for at vinde. 

- World Games er mit største mål, eftersom ju-jitsu endnu ikke er på det olympiske program. Jeg er derfor både glad og stolt over, at det lykkedes mig at kvalificere mig direkte. Når man kæmper blandt de bedste, er det mentale spil en af de vigtigste faktorer. Alle er dygtige, og ofte vil det være dem, der kan klare de pressede situationer, som ender øverst på podiet. Jeg vil kæmpe stenhårdt for, at det lykkes for mig ved World Games, sagde hun i en pressemeddelse. 

Ju-jitsu 

Ju-jitsu er en kampsport og et selvforsvarssystem, der har sit udspring i den asiatiske kampsportstradition, men som er tilpasset europæiske forhold og europæisk mentalitet. 

Rebekka Ziska Dahl vandt i juni i år bronze ved EM og ligger nummer fire på verdensranglisten.  Hun bor i Vanløse og træner i Hillerød. 

  Foto: Pressefoto

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik