Vandpyt kan lukke klub i Tingbjerg

Copenhagen Cricket klubs bane i Tingbjerg lider nu så meget af en kæmpe vandpyt, at klubben risikerer at lukke ned.

Vandpytten til venstre i billedet er i år rykket helt ind på klubbens bane. Foto: Privat

En 45 meter lang vandpyt har belejret Copenhagen Cricket Klubs eneste bane i Tingbjerg. Formand for klubben, Sheik M. Saleem, har i 7 år set pytten vokse sig større og større. Nu håber han, at kommunen vil lægge dræn i banen og fjerne vandet ellers risikerer klubben at lukke:

Vi arbejder for at få børn og unge ud af lejlighederne i Tingbjerg. De har alle sammen ondt i tommelfingeren af at spille Playstation. 

 Sheik M. Saleem

-Hver gang, vi spørger politikerne om dræn, siger de: "Sheik, vi har ingen penge." Vi har snakket i flere år, nu skal der ske noget. Jeg håber bare, der kommer en ridder på en hvid hest og redder os, siger han.

Copenhagen Cricket Klub da de i 2016 rykkede op til 1. Division. Sheik M. Saleem står i midten med hat på.  Foto: Privat

Siden 2011 er vandpytten kommet om efteråret og forsvundet inden sæsonstart i april, men i takt med at pytten hvert år er blevet større, har den også været længere tid om at tørre ind. I år er den 45 meter lange vandpyt nu rykket helt ind på banen. Derfor skal pytten være væk inden sæsonens første kamp d. 14. april, ifølge Sheik M. Saleem:

-Vi kan ikke spille på banen som den er. Hvis vi ikke finder en anden bane, så taber vi. Boldene er håndlavede og koster 375kr stykket, så de går i stykker, når de rammer vandet. Det er en dyr fornøjelse, siger han. 

Læs også Alternativt partnerskab skal få Tingbjerg af ghettolisten

 

Her ses cricketbanen. Det blå felt illustrerer den enorme vandpyt. Foto: Privat

Savner politisk opbakning

Senest var regeringen forbi for at præsentere deres ghettoudspil, der blandt andet vil rive boligblokke ned i udsatte områder som Tingbjerg. Og Kultur- og Fritidsborgmester, Niko Grünfeld, har været forbi for at snakke om klubbens bane – men indtil videre er der ikke planer om dræn til banen:

-Der er så mange politikere, der snakker om Tingbjerg. Hvad med at give en gulerod til Tingbjerg. Gør noget for området. Alle taler om at rive ned, men hvor er politikerne, der vil hjælpe Tingbjerg? Nu har I chancen, siger Sheik M. Saleem.

Jonas Bjørn Jensen, der er medlem af Kultur- og fritidsudvalget i København for Socialdemokratiet, har ikke hørt om problemerne på cricketbanen før nu, men siger: 

-Kultur- og fritidsudvalget har ikke fået nogen henvendelse fra cricketklubben endnu, men nu vil jeg selvfølgelig tage kontakt til klubben, så vi kan se nærmere på det. Vi er meget optaget af, at man kan spille cricket i København, så nu må vi se på nye tiltag, siger han.

Læs også Tingbjerg-lærere revser Lars Løkke for skræmmebilleder

Ingen faciliteter

Det er ikke kun vandet på banen, der bekymrer Sheik M. Saleem. Foreningen der tæller mere end 200 medlemmer mangler også klubhus, træningsanlæg og omklædningsrum. De skrabede omgivelser gør det svært for klubben at udvikle sig, ifølge formanden for Copenhagen Cricket Klub:

-Hvordan kan jeg forlange støtte fra forældre og unge i kvarteret med de her faciliteter. Spillerne kan du altid få, men ildsjælene mister du. Vi må bare vente… Det er vi gode til efterhånden, siger Sheik M. Saleem.

Borgmester vil kigge på det

Kultur- og fritidsborgmester i København, Niko Grünfeld fra Alternativet, er opmærksom på problemet på cricketbanen, men selvom han ser et kæmpe potentiale for parken, hvor cricketbanen befinder sig, er det teknisk svært at lave dræn i banen uden at grave hele parken op i længere tid: 

-Vi anerkender, at der er et problem med banen. Idrætsparken har et kæmpe potentiale til at være et åbent og grønt byområde i Tingbjerg. Så jeg tænker, at man skal fokusere helhedsorienteret på det, og så se hvad man kan gøre i den her park. Der er ingen tvivl om, at man skal tilgodese kultur og fællesskabsinteresser, og der synes jeg, at parken har et stort potentiale. 

Alle klubbens faciliteter i ét billede. Containeren i forgrunden er der, hvor klubben opbevarer alt deres udstyr. Foto: Privat

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?