Valgkamp i fjendeland: DF'er fik kastet æg efter sig på Nørrebro

Her kan du møde en folketingskandidat, som forgæves forsøger at udbrede sit budskab til mennesker, som absolut ikke deler deres holdninger.

På Nørrebro i København er Julie Jacobsen i fuld gang med sin valgkamp.

Hun satser på at få stemmer i den zone, hvor Dansk Folkeparti sidste gang ikke fik ret mange stemmer: På Nørrebro.

Ved sidste valg fik DF 21,2 procent af stemmerne, mens kun 5,4 procent af vælgerne satte kryds ved DF på Nørrebro.

quote Jeg synes på ingen måde, at det er i orden. Så kom hellere, og snak med os, og sig, at i ikke er enige med os.

Julie Jacobsen, DF

- Jeg har oplevet, at folk giver mig fuckfingeren, når jeg deler flyers ud. Folk, der går forbi, spørger mig, hvad jeg bilder mig ind med at stå der. Det er noget helt andet, end det jeg er vant til ude på landet i Odsherred. Men der er også dem, der er nysgerrige og gerne vil snakke, siger Julie Jacobsen.      

Selvom hun oplever, at det er en hård opgave, som hun er sat på, så har hun sin helt egen strategi.

- Jeg skal ud på Blågårds Plads og sætte plakater op. Der er fokus på sikkerhed. Politiet er informeret - og tager forholdsregler. Men jeg er klar til at trække mig, hvis stemningen bliver for ubehagelig, siger hun.

Men selvom det er hårdt arbejde kommer hun alligevel.

Hun tror på, at det bliver fire gode uger alligevel, hvor hun får set mange ansigter, mødt masser af mennesker og talt med en hel del flere, end hun plejer.

Æg i stedet for argumenter

Da TV 2 Lorry går med Julie Jacobsen henad Nørrebrogade udtrykker en enkelt beboer sig med æg i stedet for argumenter.

- Jeg synes på ingen måde, at det er i orden. Så kom hellere, og snak med os, og sig, at i ikke er enige med os. Det er ikke i orden på nogen måde.

På trods af æggekast vil Julie Jacobsen fortsætte sin kampagne på Nørrebro, også selvom chancen for at blive valgt ind er minimal.

Derudover oplever hun også, at hendes valgplakater rives ned fra lygtepæle på eksempelvis Blågårds Plads.

Her ses ægget, der ramte én af Julie Jacobsens kollegaer.
Her ses ægget, der ramte én af Julie Jacobsens kollegaer.
Foto: TV 2 Lorry

Fokus på det at være dansk

Hun fik tjansen som spidskandidat på Nørrebro, fordi kredsen kender hende fra det arbejde, som hun gør i Regionsudvalget i Region Sjælland.

Så målet er, at bruge hende som stemme-magnet i den københavnske bydel, hvor det ellers især er Enhedslisten, Alternativet og SF, der løber med det meste.

Julie Jacobsen kommer fra en familie, hvor hun har lært at stå fast på sin mening og diskutere. Hun er vokset op i Odsherred, og her bor hun stadig. Hun er 34 år gammel og har tre børn. Hendes far er håndværker og arbejder i en trælasthandel - hendes mor har været dagplejer i mange år. 

Ø har det hårdt i Nordsjælland, mens DF er pressede på Nørrebro. TV 2 Lorry er taget med kandidaterne til deres "fjendeland". 

Hun fik øjnene op for politik ved valget i 2015. Her kastede hun sig ud i diskussioner med politikere, der hvor hun kunne.

- Men jeg oplevede, at politikerne ikke ville tale med mig om de ting, som, jeg mente, var vigtigt. Nemlig politik om børn og familieforhold.

- Så jeg gik hjem og nærlæste partiprogrammerne. Og så blev det Dansk Folkeparti, som jeg satsede på, netop fordi de i partiet er stærke på familiepolitikken. Og fordi de også har fokus på det nationale - det at være dansk, siger Julie Jacobsen.

De største modstandere på Nørrebro

Så hvad kan hun sige om en af de hårde politiske konkurrenter i Nørrebrokredsen -  dem ovre i Enhedslisten? Hun har mødt dem flere gange i debatter og forhandlinger fra sit politiske liv i Region Sjælland.  

- Jeg mener, at de i partiet er meget rummelige, og at de har mange store ideologier. Jeg mener også, at de er meget ambitiøse. Og at det er imponerende, hvor tro de er mod det, som de mener. De står fast på deres principper, selvom der er et voldsomt pres udefra, siger Julie Jacobsen.

Enhedslistens spidskandidat på Nørrebro mener hun også har kvaliteter.

- Det er en person, der er tro mod sit eget verdensbillede. Folk i Enhedslisten går ikke på kompromis med deres principper bare for at få indflydelse, siger hun. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Soegegroefter-gennem-landskabet_700x450

Særlige arkæologiske fund giver kommune ekstraregning på flere millioner kroner

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere