Valgets sjove partier: Sådan gik det for "En Død Hest"

Kærlighedspartiet, Dovne Robert, Fabeldyret og En Død Hest er blot nogle af de partier, som befinder sig i den humoristiske ende af politik-skalaen. Nogle af dem fik flere hundrede stemmer.

Siger partiet "En Død Hest" dig noget?

Hvis svaret er nej, er der ingen grund til at have dårlig samvittighed. Partiet står ikke ligefrem først på listen over partinavne, som bliver betragtet som almen viden i Danmark.

quote En af mine mærke sager er løn for IKKE at arbejde.

Jesper Balle, spidskandidat, København, En Død Hest

- En af mine mærke sager er løn for IKKE at arbejde. Beviset fik jeg i formiddags da jeg var på statistjob, og hvor jeg alligevel ikke kunne bruges til en rolle men blev honoreret. That´s life," skrev En Død Hests spidskandidat, Jesper Balle før valget.

Det besynderlige navn stammer fra den kendte fortælling om kejser Caligula.

- For 2000 år siden var Caligula så utilfreds med senatet og senatorerne, som er svarende til Folketinget og dets medlemmer. Han var så utilfreds, at han sagde: så kan jeg lige så godt opstille min døde hest til senatet, fortæller Jesper Balle, som er partiets stifter.  

Jesper Balle fik selv ti stemmer, og hans partifælle, som han aldrig har mødt, Morten Versner fra Sydhavnen, fik 22 stemmer og blev partiets topscorer.

Partiet fik i alt 115 stemmer.

En Død Hest

Sunshine Partiet - mere solskin og glæde

Det er november, og vinterens tunge mørke hænger over Københavns borgere.

Det er et problem, synes Sunshine Partiet. Det vil partiets spidskandidat, som også er partiets eneste kandidat Peer J. Pedersen ændre. I hvert fald ifølge partiets lukkede facebook-gruppe.

"En gruppe for os, der støtter og stemmer på Peer J. Pedersens kamp for at skaffe 'mere glæde og solskin til byen'!", står der skrevet på siden.

Siden har kun fem medlemmer, og det vidner også om, at Sunshine Partiet har en begrænset vælgerskare. Dog er det værd at nævne, at partiet slog En Død Hest i antal stemmer.

 
 

Sunshine Partiet

Fabeldyret - Livstidspræsident

Et andet parti, du måske ikke har hørt om er Fabeldyret - Livstidspræsident.

quote Jeg kan ikke tælle flere ting, som vi er blevet røvpulet på

Shahin Aakjær, spidskandidat, København, Fabeldyret - Livstidspræsident

-Stem på mig, hvis du er træt af at stemme, siger spidskandidat Shahin Aakjær på partiets officielle side.

- Jeg kan ikke tælle flere ting, som vi er blevet røvpulet på, siger han i videoen.

Generelt taler spidskandidaten om en vis legemsdel i partiets kampagnevideo. Om det har været uheldigt ordvalg i de her #metoo dage vides ikke. Men partiet fik i dén grad valgsmæk.

facebook: Zabeldyret - Livstidspræsident
facebook: Zabeldyret - Livstidspræsident

Fabeldyret - Livstidspræsident