Valg: forsøg med blinde stemmer

Københavns kommune laver i dag et forsøg, der skal vise at det er muligt for blinde og svagtseende at afgive deres stemme i fuld hemmelighed .

I fremtiden skal det være muligt for blinde og svagtseende at stemme i fuld hemmelighed. Som det er nu, skal de have to valgtilforordnede med ind i stemmeboksen for at få sat deres kryds.

Fordi loven lige nu kun tillader en type stemmeseddel - nemlig den af papir, som alle danskere bruger. Men de blinde og svagtseende kan ikke se hvad der står. Og det vil Københavns kommune gerne gøre noget ved.

- Vi har lavet et forsøg i et lokale ved siden af det officielle valglokale, hvor der bliver lagt en blindskriftplade over stemmeseddelen, siger pressechef Henrik Larsen, Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Ved valget i dag er der forsøgsvalgsteder på tre skoler. Det er Strandvejsskolen på Østerbro, Vigerslev Alle Skole i Valby og Kathrinedalsskolen i Vanløse.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, DF, mener også at Indenrigsministeren bør se på en ændring af lovgivningen, så der kan indføres særlige stemmesedler for blinde og stærkt svagsynede, hvilket ikke er tilladt i dag.

Københavns Kommune sørger ved folkeafstemningen i dag for, at der ved hvert valgsted er en stemmeboks med særlig stærke lamper og lupper til hjælp for svagsynede.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere