Valbyparken forvandlet til middelalderlandsby

Kom til Valbyparken i pinsen og oplev autentisk middelalderstemning med riddere og helstegt pattegris, når det traditionsrige Middelaldermarked indtager parken.

Henover pinsen er Valbyparken forvandlet til en vaskeægte middelalderlandsby, når Københavns Middelaldermarked inviterer hele familien ind i et middelalderunivers, der kan lidt af hvert.

På pladsen kan du blandt andet møde kampklare riddere til hest, frygtindgydende vikinger, høre lyden af fløjtespil, mens duften af helstegt pattegris spreder sig ud over Valbyparken.

Markedet startede allerede i går, men nye gæster kan godt finde det grove middelaldertøj frem. For for de 4.500 børn, der besøgte markedet i går, var oplevelsen ifølge arrangøren i hvert fald enorm:

- Stemningen var helt fantastisk. At komme ud i sådan et middelalderunivers som det her er en oplevelse for børn, hvor de kan se en historie, som de ikke har fået fortalt rigtigt før. I skolen kan de læse om det i bøger, men her kan de opleve det helt tæt på, siger Dennis Fuller, en af arrangørerne.

 
 
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Ægte middelalder

Folk er klædt i tøjet, teltene er af den stil, som man brugte dengang, og der er historiske fortællinger og mad fra middelalderen. Alt sammen for at give en ægte middelalderoplevelse til gæsterne:

- En oplevelse hos os er, at familien kan tage sammen herud. Man kan se rollespil, man kan se middelalder. Man kan se kæmpere, der er i fuldkontakt middelalderkamp herude. Ikke nok med at det er en oplevelse at smage, røre og prøve middelalderen, så kan man også få meget mere information, for der er historisk formidling herude også, siger Dennis Fuller.

Hvis du vil at opleve, hvordan Danmark så ud for mellem 500 og 1000 år siden, skulle du tage at besøge Københavns Middelaldermarked, inden de pakker teltene sammen mandag den 21. maj.

 
 
Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere