Valby bliver slagmark for kampen mod it-kriminelle

Københavns politi indvier i dag nyt landsdækkende center, der skal føre an i kampen mod økonomisk it-kriminalitet.

Hacking. Phishing. Virus. Ransomware.

Ordbogens opslag med udtryk, der dækker forskellige former for net-baseret kriminalitet er mange, for i takt med samfundets stigende brug - og afhængighed - af it har kriminelle fundet på et hav af nye muligheder for at svindle og bedrage. I dag åbner Københavns Politi et nyt, landsdækkende center på Gammel Køge Landevej i Valby, hvorfra kampen mod nettets kriminelle skal føres.

Centeret har 67 ansatte - 41 af dem er politiansatte og 26 er civilie. Dertil kommer to faste anklagere, der skal støbe kuglerne, når sagerne når så langt, at der er udpeget og sigtet mistænkte gerningsmænd.

Centeret drives af Københavns Politi, og det er tanken, at virksomheder og borgere kan kontakte dem, når de er udsat for økonomiske forbrydelser, der er udført på nettet. Det sker via en digital selvbetjeningsløsning på politi.dk, hvor man altså kan indgive anmeldelse.

- Ved at etablere et landsdækkende center, der understøttes af den nye digitale selvbetjeningsløsning, sikrer vi en professionel borger- og virksomhedsbetjening og en mere effektiv straffesagsbehandling på tværs af landets politikredse. Samtidig bliver det simpelthen lettere for borgerere at anmelde denne her form for sager via politi.dk frem for at skulle ringe eller møde personligt op”, siger Trine Møller, der er chef, for det nye center, som får det mundrette navn LCIK. ( Landsdækkende Center for it-relateret økonomisk kriminalitet).

Rigspolitiet oplyser i en pressemeddelelse, at det nye center får ansvaret for efterforskning og forebyggelse inden for i alt syv sagskategorier. Det gælder for eksempel samhandel, misbrug af betalingskort, kontaktbedrageri mod borgere, kontaktbedrageri mod virksomheder og foreninger (Hvor man lokkes til at ogverføre penge til andre), misbrug af adgang til netbank og andre betalingstjenester, ransomware og bedrageri.

De har allerede travlt

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere