Værksted med en mission: Fikser din ødelagte brødrister - helt gratis

Det er spild, når du smider dit ødelagte elektronik ud. Det mener en gruppe frivillige, der nu har åbnet et værksted, hvor de gratis fikser dine aflagte sager.

Lugter der brændt, når du tørrer hår med din hårtørrer, eller drejer din elpisker alt for langsomt?

quote Det kan være en brødrister, en computer eller en pladespiller, altså ting der i dag bare ville ryge på lossepladsen. Mange af de ting kan godt få nyt liv.

Claus Knudsen, centerleder på Miljøpunkt Amager

Så har du sikkert længe tænkt på at smide skidtet ud og købe noget nyt. Men det behøver du faktisk ikke.

Fredag åbnede et nyt elektronikværksted på Amager, og deres mål er netop at fikse dine dagligdags elektronikvarer, der har en tur mere i sig, hvis bare de kommer under behandling af en kærlig hånd.

Deres mission er bæredygtig: Vi skal ikke smide ud og købe nyt, når det gamle kan repareres. 

Claus Knudsen, centerleder på Miljøpunkt Amager, vil ikke være med til at bruge og smide ud. Han vil genbruge. 

Her kan du også få fikset dit gamle elektronik:

- Man kan komme ind med sit aflagte elektronik - det kan være en brødrister, en computer eller en pladespiller, altså ting der i dag bare ville ryge på lossepladsen. Mange af de ting kan godt få nyt liv, og det vil vi gerne prøve at give dem. Det er også en måde at undgå, at vi smider så mange ting ud, så det er også et miljøspørgsmål, siger Claus Knudsen, centerleder på Miljøpunkt Amager, der står bag værkstedet.

Et gratis fiks

Værkstedet drives af frivillige, der tidligere i deres liv har rodet med eksempelvis radioer og tv, så der er "styr på det", som Claus Knudsen siger det. 

I starten holder værkstedet åbent to timer hver mandag, men så er det til gengæld gratis at få fikset sine ting - medmindre der skal bestilles reservedele hjem. Måske der kommer et lille gebyr senere hen.

- Jeg håber, at der bliver mulighed for, at vi kan holde åbent hver dag på sigt. Vi håber selvfølgelig, at der opstår en kæmpe kø, og så kan vi justere efter det, men det er jo frivillige, der driver det, så vi vil heller ikke køre rovdrift på dem, siger Claus Knudsen.

Elektronikværkstedet er støttet af både Tuborgfonden og Københavns Kommune - og lokalerne har de fået stillet til rådighed af virksomheden Pelican Self Storage.

- Nogle gange er en idé så god, at man bliver nødt til at kaste penge efter den. Og det er det, der er sket her. Og det er vi jo rigtig glade for, for det er det, der gør, at det kan lade sig gøre, siger Claus Knudsen.

Værkstedet finder du på Prags Boulevard 43, rum 5009.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere