Væresteder med bøn: Akut mangel på varmt tøj

Flere væresteder i København skriver i opslag på Facebook at de lige nu mangler varmt tøj til deres mange brugere. Hos Hugs & Food har de intet modtaget endnu.

Efteråret er over os, og kulden kommer snigende. Mange væresteder i København har derfor akut brug for varmt tøj til deres brugere.

I et opslag på Facebook søger Caféen på Sundholm soveposer, herretøj og varme jakker.

Samtidig understreger de, at de blandt andet er helt i bund med underbukser, sko og sokker.

quote Lige nu mangler vi særligt varme støvler, jakker, bluser, soveposer og liggeunderlag

Sara Zankel, Mændenes Hjem

Caféen på Sundholm er et tilbud til socialt udsatte borgere, som oftest er hjemløse, og som har det tøj de går og står i.

På herberget har man normalt plads til 30 overnattende borgere, men i oktober og til og med marts, udvider stedet med 20 pladser.

Ingen donationer endnu

- I dag har jeg uddelt to gode soveposer, men jeg har kun tre tilbage, siger Justine Michell, leder af værestedet Hugs & Food, beliggende i indre by i København, til TV 2 Lorry.

Værestedet oplyser, at de ingen dontationer med tøj har fået, og at de mange brugere af stedet er kolde og våde.

Tøj til Hugs & Food 

Behovet for varmt og tørt tøj er derfor stort lige nu.

- Jeg tror, der er en tendens til, at folk i højere grad selv vælger at sælge deres tøj. Mange steder kan man jo gå ind og donere sit brugte tøj og få 10 procent i rabat på nyt tøj. Det er dejligt med fokus på miljøet, men der falder mindre af her, kan vi mærke, siger Justine Michell til TV 2 Lorry.

Hos Hugs & Food køber de sammen med brugerne nye strømper og underbukser, da det er en del af stedets værdighedspolitik.

Derfor kan man også sagtens donere et beløb til stedet, som vil falde i god jord. Men slidstærkt, vandtæt tøj og varme sko vil falde på et særlig tørt sted. 

- Det er jo mennesker som lever ude hele året rundt, og mange går derfor rundt i shorts fra i sommers, fordi de kun har det, de står og går i. Det nemmeste for os og for dem som vil donere, er at man kontakter os via vores Facebookside og aftaler et tidspunkt at komme ned med tøjet, fortæller Justine Michell.

Slips og jakkesæt egner sig ikke til livet på gaden

Hos Mændenes Hjem på Vesterbro har man løbende behov for tøj, men særligt nu er behovet også ekstra stort.

Sara Zankel, leder af udvikling og kommunikation hos Mændenes Hjem, er meget taknemmelig for alt det tøj, de får doneret af borgere men fortæller også, at det ikke er alt tøj som egner sig til livet på gaden.

Tøj til Mændenes Hjem

- Lige nu mangler vi særligt varme støvler, jakker, bluser, soveposer og liggeunderlag. Men også underbukser og strømper, som vi helst modtager nye. De fleste af os bryder os jo ikke om at gå i brugte underbukser, siger Sara Zankel, leder af udvikling og kommunikation hos Mændenes Hjem, til TV 2 Lorry.

Generelt modtager Mændenes Hjem meget tøj til deres brugere og får doneret tøj fra dødsboer, men de kunne, ifølge Sara Zankel, godt ønske sig mere tøj, som er henvendt livet på gaden.

- Slips, jakkesæt og fine dansesko fra 70'erne egner sig ikke så godt til livet på gaden, og så har vi rigtig meget tøj i meget store størrelser, som simpelthen er for stort til vores brugere, fortæller Sara Zankel.

De fine dansesko og 70'er-habitterne bliver dog ikke smidt ud, men sælges i den nyåbnede genbrugsbutik, som også holder til på Vesterbro, hvor overskuddet går til Mændenes Hjem.

- Vi er glade for alt det, vi får, men nu, hvor kulden nærmer sig, ønsker vi os særligt varmt tøj og varme sko og sneakers, siger sara Zankel til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere