V på charme-offensiv: Geertsen serverer sukkermad

Regionsrådspolitiker fra Venstre kaster sig ud i kampen for at vinde københavnske vælgere tilbage til sit parti

Der mangler hverken flødeskum eller sukker på den lækkerbidsken, Venstre-politikeren Martin Geertsen i dagens udgave Berlingske serverer for københavnerne.

For med forslag om alt fra mere metro, renere luft og flere studieboliger vil han vinde Københavnerstemmer tilbage til sit parti, Venstre.

Venstre har blødt mange storbystemmer, og centralt i partiet lyder der nu signaler om, at man har satset for meget på Jylland og for lidt på København.

Den melding har Martin Geertsen, der er tidligere borgmester i København, tidligere folketingsmedlem og nuværende medlem af Region Hovedstaden taget imod med kyshånd. Nu skal københavnerne forkæles.

Ti københavner-godbidder fra Geertsen

 

 

 

 

Venstres københavnske offenssiv kommer efter flere runder med udflytning af statslige arbejdspladser. Offentlige styrelser og institutioner bliver i det ene snuptag efter det andet flyttet fra København og til for eksempel Jylland og Fyn.

Statslig udflytning koster

Skulle I ikke bare have ladet være med det?

- Hehe. Jeg har sådan set ikke noget imod, at vi flytter arbejdspladser ud af København - alting behøver ikke at ligge i København. Men når der så samtidig ligger et udspil til en udligningsreform, som koster - så mangler der en politisk kompensation.

Skader det Venstre i København, at I flytter statslige arbejdspladser ud af hovedstaden?

- Ja, hvis der ikke kommer noget den anden vej.

Du siger, at folketingsmedlemmer, der er valgt uden for hovedstadsområdet, har været bedre til at varetage deres lokalområders interesse. Hvor har I svigtet?

- Vi har ikke været tydelige nok. De jyske politikere er dygtigere til at iscenesætte deres politik. det er som om, vi, der er valgt i København og hovedstadsområdet, er præget af dårlig samvittighed fordi Folketinget, de store virksomheder og de store statslige institutioner ligger her. Men området har jo alligevel udfordringer.

Det her er jo en del af en Venstre-offensiv. Men hvis I mener det seriøst, så skal I vel samarbejde med andre partier om det her - hvordan vil I gøre det?

- Nu er mine ideer inspiration til regeringen. Andre har jo også deres forslag. Så må de se på det, og så er det regeringens opgave at optage forhandlinger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere