Utryghed i Malmø efter granatangreb

Utrygheden har bredt sig i Malmø efter ni granatangreb på halvanden måned, men byen er stadig et populært mål for danskere.

Natten til søndag ødelagde en granat flere biler i Rönnblomsgatan i Malmø. Det var den niende granatsprængning på halvanden måned. Den seneste bølge af granatsprængninger startede i Rossengården, men har bredt sig til andre steder i byen.

- Man bliver jo angst og tænker, hvad er det der sker. Det er jo skræmmende i en lille by som Malmø, siger danske Patrick Hamman, der er bosat i Malmø.

Ifølge politiet stammer håndgranaterne fra borgerkrigen i Jugoslavien og bruges af kriminelle, der bekriger hinanden i et hævnopgør.

- Det er uhørt alvorligt, og udsædvanligt at man bruger den her slags vold, siger Erik Jansåker, chef for lokalpolitiet i Malmø, der har stor forståelse for folks bekymring.

Mange danskere tager til Malmø, der ligger under 30 kilometer fra København, og selvom granatangrebene har givet anledning til overvejelse, var ingen af de danskere, TV 2 Lorry mødte på gaden i Malmø bekymrede for deres sikkerhed.