Urin koster gamle lindetræer livet

De har stået der i en menneskealder - men i dag blev de fældet. For folk tisser på lindetræerne ved Trinitatis Kirke - og så rådner de.

Hvad regn og storm ikke har kunnet klare, det har en stadig strøm af tissetrængende københavnere lige så stille sørget for. De gamle lindetræer ved Rundetaarn - på Trinitatis Kirkeplads i København - er med alderen blevet så rådne, at det i dag var nødvendigt at fælde dem.

quote Der er blevet tisset så meget på dem, at de er begyndt at rådne forneden.

Kresten Dahl, der er kirketjener ved Trinitatis Kirke

Og en del af ansvaret ligger hos byglade og tissetrængende københavnere. For træerne kan ikke tåle, at folk nat efter nat lader vandet op ad stamnmerne.

- Der er blevet tisset så meget på dem, at de er begyndt at rådne forneden. Derfor står de usikkert, og vi er nødt til at tage dem ned - hvis der skulle komme en storm til som Urd, så ville de kunne vælte, og det kan vi altså ikke ha´ her i Indre København, forklarer Kresten Dahl, der er kirketjener ved Trinitatis Kirke.

Så i dag gik det komplicerede arbejde med at save de 25 meter høje træer fra hinanden. I modsætning til træer, der står i skoven kan man ikke bare save fra neden og så lade dem vælte. I byen har skovarbejderne fjernet alle grenene først, inden de så er begyndt at kappe stammerne ned - stykke for stykke.

-Vi er i kirken utroligt kede af at måtte sige farvel til de gamle træer, og vi arbejer nu med at finde en løsning på at erstatte dem og på at finde det sundest mulige miljø for de eksisterende træer på pladsen, lyder det fra Kresten Dahl.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere