Unge skal bekæmpe affaldsdynger

Københavns Kommune gør klar til at ansætte et korps af unge skraldemænd, der skal bekæmpe park- og havnesvineri

Forår. Blomster og træer springer ud - og det samme gør - desværre - store mængder affald. Når temperaturen stiger, flokkes unge københavnere i parker og langs havnen - og det resulterer i enorme mængder efterladt affald.

Videoen i artiklen herover er fra Kongens Have sidste år, da problemet eksploderede. Men i år skal affaldsdyngerne bekæmpes. I år forsøger Københavns Kommune nemlig at ansætte unge opryddere - unge mellem 13 og 17 år kan få job hos kommunen, hvor de skal samle skrald ind i de populære områder.

quote Hvis vi er heldige, kan det være, at folk også tænker lidt mere på at tage deres skrald med sig, når de ser de unge gå og samle det op

Tommy Petersen, gruppeformand, Radikale Venstre

Ordningen kommer i stand efter et forslag fra de radikale. Gruppeformand Tommy Petersen oplyser til TV 2 Lorry, at de ledige stillinger bliver slået op i næste måned, og så kan skraldejagten indledes umiddelbart derefter.

-Hvis vi er heldige, kan det være, at folk også tænker lidt mere på at tage deres skrald med sig, når de ser de unge gå og samle det op. Det ville ihvertfald klæde dem, lyder det fra Tommy Petersen.

Der skal hyres 15 unge til at samle skrald og tre teamledere. De skal samle skrald i byen, mens der er mest pres på i parkerne - i seks uger fra midt juni og til august. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere