Unge opfører opera fra KZ-lejr

I påsken er der ungdomsopera i Christiansborgs slotsruiner, når 13-15-årige opfører Brundibar.

Brundibar blev oprindeligt opført af børn i koncentrationslejr. I påsken opfører Sjællands eneste ungdomsensemble det i Christiansborg Slotsruin. Foto: TV 2 Lorry

Ungdomsopera-ensemblet fra sang- og teaterskolen, SingIn Body spiller i påsken operaen Brundibar i Christiansborgs slotsruiner. Operaen blev oprindeligt opført i Theresienstadt koncentrationslejr af børn, og blev brugt af nazisterne som propaganda for deres ”venlige” arbejdslejr, men efter forestillingerne blev børnene kørt til Auschwitz og gasset.

Læs også Rekordhøjt besøgstal på Det Kongelige Teater

Sjællands eneste ungdomsensemble opfører ikke stykket med et politisk motiv, men for at lade de unge fortælle en historie om lige og værdig behandling. Og for at skabe fokus på, at opera også er en fed genre for unge, ifølge Christina Falk Nielsen, leder af ungdomsensemblet og sanglærer på Sing In Body:

- Vi risikerer at tabe de unge, fordi der er masser af tilbud om opera i Danmark til børnene, men når de begynder at blive en 13-15 år gamle, så ryger al kulturstøttemidlerne, og så mister vi dem, det er klart. De unge får ikke en introduktion til operaen, som er en super fed genre. Og slet ikke lige så elitært, som folk i Danmark tror, siger hun til TV 2 Lorry. 

Ungdomsensemble skal gøre unge opmærksomme på, at opera ikke er så utilgængeligt, som mange tror.  Foto: TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?