Unge med indlæringsvanskeligheder kommer bag kassen

"Stop madspild" er Wefoods slogan, men nu vil butikken også sætte en stopper for unge, der ikke kan få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Humøret er ekstra højt ved kassen hver onsdag formiddag i Wefood på Amager.

Velgørenhedsbutikken, der drives af Folkekirkens Nødhjælp, manglede frivillige til at holde butikken åben. Den opgave løses nu af en håndfuld unge mennesker med indlæringsvanskeligheder.

- Det sjoveste er, at vi lærer nye ting. Hvordan vi skal lægge varer på plads, betjener kunder, hvordan vi slår ind på kassen og tager imod penge, siger 17-årige Alina Amarraza.

Sammen med fire klassekammerater og to lærere fra CSV, Center for Specialundervisning for Voksne under Københavns Kommune, står hun for at passe butikken i fire timer. Projektet kører for fjerde onsdag i træk, og eleverne mærker allerede nu, at de vokser med opgaven som ekspedienter.

quote Jeg var ret sikker på, jeg bare ville svede og sige ”ej det kan jeg ikke det her”

Oliver Rasmussen, 19 år

- Jeg havde aldrig forestillet mig, jeg kunne gøre det. Jeg var ret sikker på, jeg bare ville svede og sige ”ej det kan jeg ikke det her”. Jeg har i hvert fald lært noget af det. At man skal samarbejde med kunden og være god til at regne, fortæller Oliver Rasmussen på 19 år.

Ekstra penge til verdens fattigste

De unge er samtidig en meget værdsat arbejdskraft for Wefood, der ikke tidligere har haft frivillige nok til at holde butikken åben om formiddagen.

-  Jeg synes, de har klaret det rigtig godt. Du kan selv mærke den positive energi, vi har i butikken. Vores frivillige er også rigtig glade for at arbejde sammen med dem. Ikke mindst den omsætning vi får, der går direkte til verdens fattigste, siger Bassel Hmeidan, der er projektleder i Wefood.

Han vurderer, at de unge over de fire onsdages indsats har solgt varer for omkring 8.000 kroner ekstra, der går til Folkekirkens Nødhjælp. 

Håber på udvidet ordning

Foreløbig kører projektet som en forsøgsordning over tre måneder. Men hos Center for Specialundervisning for Voksne håber man at udvide samarbejdet efter sommer til også at gælde butikken på Nørrebrogade. For de unge er det nemlig et godt springbræt til arbejdsmarkedet.

- Målet for os er, at de skal ud i samfundet og bidrage som alle andre borgere, og det her er en oplagt mulighed for, at de kan afprøve nogle af de ting, siger Sebastian Seeccomar, der er pædagog på uddannelsen.

Opholdet i Wefood lader i hvert fald til at have givet de unge mennesker mod på at springe ud i et fast arbejde.

- Jeg vil rigtig gerne stå i en butik og lære, hvordan man gør med penge, siger Alina Amarraza, inden hun ønsker endnu en kunde en god dag på vej ud af døren.

Wefood drives af i alt omkring 150 frivillige. Der er foreløbig to butikker på Amagerbrogade og Nørrebrogade, mens en tredje er på vej i Aarhus.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik