To unge mænd tiltalt for at modtage amfetamin

Mændene modtog op mod 85,4 kilo amfetamin med posten fra Tyskland.

Politiet lå på lur, da en ung mand i november sidste år tog imod en tung pakke på en adresse i Københavns nordvestkvarter.

Umiddelbart så pakken ud til at indeholde træningsudstyr. Men den gemte i virkeligheden på otte kilo amfetamin. En time efter ankom en anden mand til lejligheden, og så slog betjentene til.

Siden har det ifølge Københavns Politi vist sig, at det langt fra var første gang, at en lignende sending ankom til mændene, der er henholdsvis 23 og 26 år.

Af et anklageskrift fra Københavns Politi fremgår det således, at de tiltalte i løbet af 2014 tilsyneladende nåede at modtage 22 pakker fra Tyskland, inden det den 23. gang gik galt.

Det er lykkedes politiets efterforskere at opspore information om de mange forsendelser.

Pakke for pakke oplister anklagerne data om hver enkelt forsendelse, herunder afsendelsesdato, angivet navn på afsender og modtager samt pakkens vægt.

På den måde når anklagemyndigheden frem til en tiltale, der lyder på hele 85,4 kilo amfetamin eller lignende stoffer.

Det var et tip fra de tyske toldmyndigheder, der gjorde, at Københavns Politi 12. november 2014 kunne slå kløerne i de to mænd.

En mistænkelig pakke på vej fra Köln i Tyskland til adressen i det københavnske nordvestkvarter blev tilbageholdt af de tyske toldmyndigheder, der underrettede dansk politi.

- Vi har en forbindelsesofficer i Berlin, der kontakter os og fortæller om pakken. Vi beslutter at lade pakken levere på adressen og derefter slå til, sagde politikommissær Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi, dengang til Ritzau.

Politiet mener, at flere personer er involveret i sagen. Men af anklageskriftet fremgår det, at man endnu ikke har identificeret de personer, der skal have sendt de store mængder amfetamin mod Danmark.

Retssagen mod mændene starter på mandag ved Retten på Frederiksberg. Der ventes dom i sagen den 11.august.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ishøj

playIshøj indtager atter kedelig førsteplads – men kommunen ved nu, hvordan familier smittes

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere