Unge LGBT-personer slås fortsat med dårligt mentalt helbred

Unge LGBT personer mistrives mere og mere. Derfor er LGBT Danmark og Det Sociale Netværk/headspace gået sammen om at komme problemet til livs.

De seneste 22 somre har København lagt asfalt til den årlige Pride-parade. En parade hvis formål er at hylde LGBT-personers synlighed og ret til at eksistere i samfundet.

Men ifølge LGBT Danmark og Det Sociale Netværk/headspace Danmark slås mange unge LGBT´ere fortsat med dårligt mentalt helbred.

quote Vi oplever, at LGBT-personer ofte mødes af diskrimination, mobning og forfølgelse i deres hverdag, og det har forståeligt nok en negativ effekt på deres mentale trivsel. Det er dét, vi skal til livs nu. 

Trine Hammerhøy, direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark

- Vi oplever, at LGBT-personer ofte mødes af diskrimination, mobning og forfølgelse i deres hverdag, og det har forståeligt nok en negativ effekt på deres mentale trivsel. Det er dét, vi skal til livs nu, fortæller Trine Hammerhøy, direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Kigger man på statistikken, så viser den også, at pilen går den forkerte vej. En undersøgelse foretaget af Statens Institut for Folkesundhed fra 2015 viser, at netop LGBT-personer forsøger at tage deres eget liv tre gange så ofte som heteroseksuelle unge på samme alder.

Om Det Sociale Netværk

  • Det Sociale Netværk blev etableret i 2009 af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der nu er protektor for foreningen. 
  • Foreningen står bag rådgivningsinitiativet headspace, der er i 18 kommuner. Her kan unge få en uforpligtende og anonym snak med frivillige.
  • Målgruppen er unge mellem 12-15 år, det er gratis og anonymt. 
  • I headspace får de unge hjælp, støtte og rådgivende samtaler til det, som de ønsker at tale om – hvad enten det er alt fra depression, ensomhed, mobning til stofmisbrug, selvskade, kropsforståelse og stress. 

Snak om dine følelser 

På baggrund af et stort mørketal er LGBT Danmark og Det Sociale Netværk/headspace Danmark gået sammen om at skabe bedre rammer og rum, hvor unge LGBT-personer kan få hjælp til at tale om deres tanker og følelser, og hvor de unge kan udforske og tale frit om deres identitet og seksualitet – uden forbehold.

- Vi forsøger at give de unge en følelse af tilhørsforhold, der kan ruste dem til at modstå de udfordringer, de møder i livet som LGBT-person, fortæller Peder Holk Svendsen, forperson i LGBT Danmark.

I København vil unge LGBT-personer mellem 12 og 25 år helt konkret få tilbudt rådgivning og støtte - både hos Det Sociale Netværk og hos LGBT, hvor de unge kan blive en del af netværket AURA København.

Og ifølge direktøren for Det Sociale Netværk/headspace har det i langt tid været påtrængende at skabe et rum, hvor unge LGBT-personer kan tale om det, der tynger dem.

quote Vi forsøger at give de unge en følelse af tilhørsforhold, der kan ruste dem til at modstå de udfordringer, de møder i livet som LGBT-person.

Peder Holk Svendsen, forperson i LGBT Danmark

- Vores ungerådgivere i hele landet taler ofte med børn og unge, der er usikre og utilpas omkring de normer og forventninger, samfundet har til deres seksualitet og kropsforståelse. Med det her samarbejde har vi nu mulighed for at skabe en mere målrettet og sammenhængende indsats, så vi endnu bedre kan hjælpe de unge, fortæller Trine Hammerhøy.

Om LGBT Danmark

  • LGBT Danmark har siden 1948 kæmpet for LGBT-rettigheder og -trivsel i Danmark. 
  • I 2015 oprettede de AURA i København, der har til formål at skabe et rum for unge, der bryder med normer for køn og seksuel orientering.
  • I 2018 begyndte de arbejdet med at gøre tilbuddet landsdækkende. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik