Unge ledige læser dårligt

Ungecentret i Jobcenter København har i et år testet alle unge ledige under 30 år i læsning og matematik. Over halvdelen har brug for ekstra undervisning i læsning, skriver DR Ligetil.

For et år begyndte den nye kontanthjælpsreform. Reformen betyder blandt andet, at unge under 30 år uden en uddannelse skal have uddannelses-hjælp i stedet for kontanthjælp. Uddannelseshjælp svarer til SU og betyder, at den unge skal starte på en uddannelse eller arbejde hen imod at blive klar til at kunne starte på en uddannelse.

Jobcentrene skal derfor teste alle unge ledige i læsning og matematik for at finde ud af, om de læser og regner godt nok til at kunne starte på en uddannelse.

Mange læser for dårligt

På Jobcenter København får omkring 5000 unge ledige uddannelseshjælp. Men mange af dem er slet ikke klar til at begynde på en uddannelse.

Jobcentrets læsetests viser nemlig, at 57 procent af de unge ledige læser for dårligt til at kunne starte på for eksempel en erhvervsuddannelse.

- Og vi regner faktisk med, at mange flere har brug for læseundervisning, siger Sabine Wolgast, som er afdelingschef hos Ungecentret, Jobcenter København til DR Ligetil.

- Vi har nemlig indtil videre kun testet 2500 unge, som blev ledige i 2014, og vi mangler stadig de unge, som har været ledige i længere tid, siger hun.

Flere får tilbudt ekstra undervisning

De mange læse-test har betydet, at flere unge ledige får et tilbud om at blive bedre til at læse på Folkeskolens Voksenuddannelse (FVU) eller Ordblindeundervisning (OBU).

I Københavns Kommune fik omkring 1500 af de unge under 30 år tilbudt FVU-undervisning i 2014, og det en stor stigning i forhold til tidligere år, siger Sabine Wolgast til DR Ligetil.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere