Unge kommer ud af kriminalitet med idræt og musik

Det blev det 10 år gamle "Idrætsprojektet" fra Københavns Kommune, der løb med Den Kriminalpræventive Pris 2018.

Politifolk, kontorfolk og unge i sportstøj. Salen i Roskilde Kongrescenter var tirsdag fuld af folk, der arbejder med at fange unge mennesker ind, før de ryger ud i kriminalitet.

- Tak til Det Kriminalpræventive Råd for endnu et år at have ydet en kæmpe indsats. Jeres indsats er imponerende!

Sådan bød justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., velkommen og præsenterede de tre projekter, der allesammen var nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2018.

I år var det "De unges Motocross fra Ballerup, projektet "Fra gadeliv til foreningsliv" fra Brøndby og "Idrætsprojektet" fra Københavns Kommune.

Sport, sprogundervisning og musik virker 

- Jeg er ikke spor i tvivl om, at jeres indsats er med til at forebygge, at unge kommer ud i kriminaliteten, siger justitsminister Søren Pape Poulsen.

quote Vi er sindsygt glade og meget stolte over at det pædagogiske arbejde, som vores medarbejdere knokler for hver dag, bliver anerkendt.

Trine Harboe, Teamleder i Idrætsprojektet fra Københavns kommune

Alle tre nominerede stod på scenen og fik blomster. Vinderen i år blev "Idrætsprojektet". Et 10 år gammelt projekt, der laver skræddersyede forløb til unge, der er på vej ud i kriminalitet. De tager udgangspunkt i de unges egne ønsker og drømme og bygger sociale netværk op omkring de sårbare unge.

- Vi er sindsygt glade og meget stolte over, at det pædagogiske arbejde, som vores medarbejdere knokler for hver dag, bliver anerkendt, siger Trine Harboe, teamleder i Idrætsprojektet fra Københavns kommune om hæderen.

- Nu skal vi hjem og finde ud af, hvad vi skal bruge de 50.000 kroner til, sammen med de unge og vores kollegaer, siger hun.

For udover selve hæderen følger der nemlig en god portion penge med. Noget, der skal sørge for at de gode initiativer overlever:

- Det, at de arbejder på tværs, det betyder lige præcis, at de gør alt, hvad de kan for de unge. Og det er jo det, der skal skabe et godt samfund, at de tager sig af de unge, i stedet for at lade dem sejle i deres egen sø, siger justitsminister Søren Pape Poulsen,(Kons.).

Mød de nominerede projekter her:

Idrætsprojektet

Formålet med Idrætsprojektet fra Københavns kommune er at bygge bro til fritidsliv, netværk, skole, uddannelse og beskæftigelse sammen med børn, unge og voksne.
Idrætsprojektet tilbyder hver enkelt deltager et skræddersyet forløb inden for den idrætsaktivitet eller fritidsaktivitet, som matcher den unges ønsker og drømme. De inddrages i det eksisterende, lokale foreningsliv og får her nye og holdbare sociale netværk.
De glade vindere af den Kriminalpræventive Pris 2018:
De glade vindere af den Kriminalpræventive Pris 2018:
Foto: TV 2 Kosmopol

Fra gadeliv til foreningsliv / Fra gadeplan til gameplan

Ungeindsatsen i Brøndby identificerede i 2015 en gruppe unge, som manglede fritidstilbud, og som havde mistet tilknytning til skole- eller klubaktiviteter. Under ledelse af Mohamad Saleh etablerede de derfor et samarbejde med den lokale fodboldklub Brøndby IF.
Formålet med tilbuddet er at flytte unge fra en gadeorienteret livsstil til et aktivt foreningsliv med solide netværk.
Brøndby IF-spillere på banen på Brøndby Stadion.
Brøndby IF-spillere på banen på Brøndby Stadion.
Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

De unges motocross

De unges motocross drives af Ballerup Kommunes ungeindsats Center for Børne- og Ungerådgivning i samarbejde med Klub Skovlunde og Klub Syd.
Formålet med De unges motocross er at tilbyde og fastholde unge med begyndende risikoadfærd i et fritidstilbud og at fastholde de unges tilknytning til skole og uddannelse.
TV 2 Lorry har fornyligt besøgt "De unges motocross", som drives af Ballerup Kommunes ungeindsats

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik