Unge foran H&M: Vi vil have bæredygtigt tøj

Unge gennemførte i dag en kø-event foran H&M på Kultorvet i København.

Unge sad mandag formiddag i kø foran H&M på Kultorvet i København. Denne gang ventede de unge dog ikke på dyrt designertøj fra Balmain, som det var tilfældet for nylig.

I stedet ventede de på at kunne købe tøj fra H&Ms nye kollektion 'Clean Collection'. En kollektion, hvor arbejderne, der har produceret tøjet, har arbejdet under ordentlige forhold og har modtaget en løn, de kan leve for.

Der er dog tale om en fiktiv kollektion, som de unge selv har opdigtet, og køen mandag var mere end demonstration end noget andet.

De unge i køen var således fra Stop Tøjslaveriet - en gruppe unge med et fælles ønske om, at syersker der arbejder med produktion af tøj, får en løn, de kan leve af.

Det er nemlig ikke alle unge, der går op i dyrt Balmain-tøj, lød det.

- Det er i høj grad en modreaktion. Vi vil gerne vise, at det ikke altid handler om mærkevarer, at vi også kan sidde i kø for at få noget bedre tøj og ikke kun dyrt og smart tøj, sagde Helene Kjøller fra Stop Tøjslaveriet til TV 2 Lorry.

De unge havde placeret sig foran netop H&M, fordi tøjkæden før er gået forrest kampen for miljøvenligt tøj. I 2011 introducerede H&M således 'Conscious Collection'.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere