Unge drenge mangler voksenvenner

I København venter en lang række håbefulde drenge voksenvenner, lyder det fra Organisationen Børns Voksenvenner.

Det kan være en stor hjælp for unge drenge, der for eksempel er vokset op uden en far, at få en mandlig voksenven.

Og det er netop, hvad man kan få gennem organisationen Børns Voksenvenner. Men i den københavnske afdeling er der stor mangel på mandlige voksenvenner:

- Vi har desværre kun syv voksenvenner lige nu, og vi har 41 drenge på venteliste. Så vi mangler virkelig gode mænd, der har lyst til at være voksenvenner, siger Sarah Højgaard Cawood, som er sekretariatsleder i Børns Voksenvenner København, til DR P4 København. 

Læs også Se den glade Distortion-video: Sådan fester gymnasieeleverne

Noget andet end at være sammen med voksne

Kasper Mydtskov har i halvandet år været voksenven for en dreng på otte år. Han forstår godt, hvis nogle tænker, at de ikke har tid til det. Men han påpeger, at man ikke skal se på det som en opgave, men som et meget givende venskab:

- Det er skægt. Det er noget andet end at være sammen med voksne. Og det giver mig noget at se, at jeg kan gøre noget for ham, siger Kasper Mydtskov.

Læs også Mødrehjælpen samler ind, så børn kan få en sjovere ferie

To gange om måneden

Drengene hos Børns Voksenvenner er fra 6 år og op efter, og typisk mødes de med deres voksenven to til fire gange om måneden, hvor de for eksempel spiller fodbold, snakker om løst og fast eller går en tur i biografen.

Og ifølge Sarah Højgaard Cawood gør det en stor forskel for drengene at få en mandlig voksenven.

- Det hjælper drengene til at få et bedre selvværd, de blomstrer op og bliver så glade. De praler med deres voksenven, når de bliver hentet i skolen af dem, siger hun til DR P4 København. 

På landsplan står cirka 300 børn på venteliste, hvoraf de fleste af dem er drenge, oplyser Børns Voksenvenner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik