Unge afrikanere på kulturel skattejagt

Fodboldklubben FC Nordsjælland havde fredag inviteret deres U17-spillere fra klubbens ghanesiske fodboldakademi på Statens Museum for Kunst.

Foto: FC Nordsjælland

Rubens, Rembrandt, Picasso, Matisse. Ikke nødvendigvis velkendte navne, hvis man er under 17 år, spiller fodbold og til daglig bor langs Voltafloden i det afrikanske land Ghana.

Men ikke desto mindre var en gruppe på 15 ghanesiske drenge fredag inviteret på Statens Museum for Kunst, hvor de blev sendt på en slags skattejagt for at finde en lang række af billeder på museet.

Årsagen er, at drengene går på fodboldklubben FC Nordsjællands afrikanske fodboldakademi, Right To Dream Academy. Her er meningen, at de bedste fra akademiet efterfølgende kan komme til Danmark og blive professionelle fodboldspillere i FC Nordsjælland.

Right to Dream er et akademi i Ghana, som har fokus på fodbold og uddannelse. Det er bestyrelsesformand i FC Nordsjælland Tom Vernon, der ejer akademiet i Ghana, et akademi han startede tilbage i 1999. Siden da har der jævnligt været udveksling mellem Ghana og Danmark. Imens drengene fra Ghana er i Danmark er FC Nordsjællands U/13-hold på besøg i Ghana for at lære om livet i Afrika.

Læs også Unik klasse: Fodbold giver skoletrætte unge gejsten tilbage

For drengene selv var det en stor oplevelse at prøve noget andet end bare at spille fodbold. Det er nemlig vigtigt at lære om den danske kultur at kende, hvis man kommer igennem det nåløjet og bliver professionel fodboldspiller i Danmark.

- Det var interessant at se et europæisk kunstmuseum, det er meget anderledes for det,  som vi ellers er vant til at se, udtaler Stephen Sarkodie, og fortsætter.

- Oplevelser som det her hjælper os med at udvikle os på det sociale plan. Derudover er det dejligt at lære nye ting, som vi kan dele med de andre studerende på Right to Dream akademiet i Ghana. 

Læs også DBU stopper Barcelona-akademi i Ballerup

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?