Ungdomshusets naboer: En lukning vil være en overreaktion

I lokalmiljøet blev naboer skræmte over optøjerne onsdag aften. Alligevel opfordrer de politikerne til at fastholde bevillingerne til Ungdomshuset.

Ungdomshusets brugere ryddede i dag op og fjernede barrikaderne fra portene - efter en aften, som naboerne på Dortheavej helst vil glemme.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det sker, og jeg ved også, at mine børn ville blive bange, hvis de var vågne på det tidspunkt, men der sov de heldigvis, siger Maria Stears, der bor lige overfor Ungdomshuset på Dortheavej.

quote Flertallet har helt sikkert ikke været ude på at lave ballade.

Helena Steen, nabo til Ungdomshuset

Også Bispebjerg Lokaludvalg er kede af, at det endte i optøjer ved Ungdomshuset.

- Det er bare sørgeligt, at det kom til det. Det var sørgeligt at komme hjem og finde, at jeg har aldrig set så mange politifolk og biler på én gang, siger Tove Auda, der som formand for bylivsudvalget og medlem af dialogforum jævnligt taler med brugerne af Ungdomshuset.

Ingen problemer med dialog

Hverken hun eller naboerne har oplevet problemer med dialogen med Ungdomshuset. Tværtimod er de glade for de mange arrangementer, der bliver afholdt i og omkring huset. Senest en fastelavnsfest for alle – både børn og voksne. Derfor mener naboerne også, at aftenens optøjer ikke tegner et retvisende billede af Ungdomshusets brugere.

- Jeg tror, at der er en hård kerne, som har været derinde og som måske har haft lyst til at der skulle være lidt gang i gaden, men at flertallet helt sikkert ikke har været ude på at lave ballade, siger Helena Steen, som også bor i bebyggelsen overfor Ungdomshuset.

Gårsdagens demonstration gik hårdt ud over bankerne og butikkerne på Nørrebrogade, inden politiet pressede demonstranterne ud til det nye Ungdomshus på Dortheavej. Derfor truer flere politikere i borgerrepræsentationen med at fratage Ungdomhuset den bevilling på 1,5 millioner kroner, som de hvert år modtager fra Københavns Kommune.

Håber politikerne besinder sig

En dårlig idé, hvis man spørger naboerne, der vil have sagen undersøgt, inden man træffer forhastede politiske beslutninger.

- Jeg synes, at man skal passe på med at sige det så hurtigt. Det er jo ikke sikkert, at det er de normale brugere, der har lavet det. Det kan være, at der er kommet nogen udefra, der har været med til at eskalere situationen, siger Maria Stears.

Lokaludvalget håber da også, at politikerne vil besinde sig og lade være med at udøve kollektiv afstraffelse for enkeltpersoners adfærd.

- At bevillingen skal tages fra dem, når vi i 10 år har haft en sameksistens med dem herude, hvor der ikke er noget at klage over. Vi har haft dialog med de unge herinde, så jeg synes, at det er at overreagere, siger Tove Auda fra Bispebjerg Lokaludvalg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere