Ung mand fængslet efter politiskud i København

Manden, som blev ramt af skud tidligt torsdag, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage, oplyser vagtchef.

En ung mand, der er blevet ramt af et skud i hoften, blev torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør in absentia ved Retten på Frederiksberg.

Tidligt torsdag blev manden, der 20 år, skudt i hoften af politiet, efter han trak et våben og opførte sig truende.

Han bliver sigtet for at udøve vold eller trussel mod tjenestemand og er blevet varetægtsfængslet i 14 dage, fortæller Henrik Moll, der er vagtchef ved Københavns Politi, til Ritzau.

Inden skyderiet havde politiet modtaget en anmeldelse om, at en person sad og sov på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter. Men da politiet ankom til stedet, udviklede situationen sig. 

Da betjentene råbte den unge mand an, trak han en pistol, hvorefter politiet affyrede skud og ramte manden i hoften.

Da politiet er indblandet i sagen, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der varetager efterforskningen.

Først på eftermiddagen er det stadig uvist, hvilken tilstand manden, der blev kørt på sygehuset, er i, oplyste Christian Otto, der er specialkonsulent ved DUP.

I løbet af formiddagen har politiets ammunitionsrydningstjeneste været til stede på adressen med bomberydderen Rullemarie for at undersøge bilen. Her kan du se rullemarie i sving:

 

- Vi fik en melding om, at der muligvis kunne være en taske i bilen, som der kunne være noget farligt i, lød det.

Det var manden, som blev ramt af skud, der gjorde politiet opmærksom på, at der var en taske i bilen, som politiet skulle passe på. Ifølge vagtchefen trak han dog senere udsagnet i land.

Torsdag klokken 14.20 kan vagtchef Henrik Moll oplyse, at der ikke blev fundet noget i bilen.

Som altid, når politiet bruger tjenestevåbnene, bliver skudepisoden nu undersøgt af DUP. Efterforskerne skal til bunds i, hvad der er gået forud for episoden.