Ulovlig våbenbesiddelse sender LTF'ere mange år i fængsel

To medlemmer af Loyal To Familia et idømt henholdsvis otte og ni års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Medlemmer af gruppen Loyal To Familia (LTF) mødte i oktober talstærkt op foran Københavns Byret, hvor der i byretten faldt dom over LTF-lederen Shuaib Khan. Onsdag mødte han ikke selv op til ankesagen i landsretten. Foto: Ritzau Scanpix

To medlemmer af bandegrupperingen Loyal To Familia kan se frem til mange år i fængsel på grund af ulovlig våbenbesiddelse.

Det står klart, efter at der mandag blev afsagt dom i en stort anlagt sag i Københavns Byret.

Det ene medlem af LTF er idømt ni års fængsel, mens en anden er idømt otte års fængsel for at have håndteret en maskinpistol og en pistol i august sidste år. 

Læs også Seks mænd fra LTF går fri i sag om maskinpistol og pistol

Et tredje bandemedlem er dømt til psykiatrisk behandling i samme sag, hvor der er nedlagt navneforbud for alle tre dømte.

Samtlige har siddet varetægtsfængslet siden fundet af de to våben i et buskads i august sidste år.

De to, der er idømt fængselsstraffe, har udbedt sig betænkningstid, for at overveje om de skal anke dommen til Østre Landsret. 

Læs også LTF-leder utilfreds med politiet: De følger efter mig

Manden, der blev dømt til psykiatrisk behandling, har modtaget sin dom.

Der var i alt ni tiltalte i sagen, men seks af de ni, som alle tilhører Loyal To Familia, blev fredag frifundet i samme sag.

/ritzau/

03:46

Loyal to familia skaber i øjeblikket stor utryghed for borgerne på Nørrebro. Nu går Boligorganisationen Lejerbo ind i sagen og retter kritik mod Københavns Kommunes indsats på området. Den boligsociale indsats er forkert prioriteret lyder det fra boligorganisationen, der har flere afdelinger i de bande-hærgede områder. Der mangler mest af alt hjælp her og nu og ikke om ti år, som kommunens nuværende planer i stedet - ifølge Lejerbo - arbejder hen i mod.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik