Ulækre offentlige toiletter skræmmer folk væk

Mange af de offentlige toiletter i hovedstaden skræmmer folk væk.

Man bliver mødt med en stærk urin-stank, der er toiletpapir over det hele, tis på gulvet og grafitti på væggene. Det er ofte situationen, hvis man besøger et af de de offentlige toiletter i hovedstaden.

Faktisk er en tredjedel af hovedstadens 130 offentlige toiletter så uhumske og slidte, at hverken turister eller københavnere vil bruge dem.

Det viser en analyse og handleplan Københavns Kommune har lavet for de offentlige toiletter, skriver DR København.

Her hedder det blandt andet, at særligt offentlige toiletter uden opsyn i dag har så lavt serviceniveau, at cirka en tredjedel af toiletterne kontinuerligt enten er lukkede på grund af hærværk og utilstrækkelig vedligehold eller er ubrugelige på grund af utilstrækkelig rengøring. 

Det er Teknik- og Miljøforvaltningen, der er ansvarlige for drift og vedligehold af toiletterne, men selvom de nu har kortlagt problemet, er det knap så kortlagt, hvor mange midler der skal sættes af til løse det.

Pengene er nemlig for små, lyder det fra Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten.

- Der er ikke, og der har ikke været penge til at sikre en ordentlig vedligeholdelsesstandard, siger han til DR p4 København.

Alligevel lover han, at turister og byens beboere meget snart vil opleve forbedringer i form af udvidede åbningstider og bedre rengøring.

I Hillerød kender man også til problemet med ulækre offentlige toiletter. Her foreslog byens lokalråd i 2014, at ledige ældre skulle gøre rent på de offentlige toiletter. Se med her:

De ældre skal passe på toiletterne via kommunens seniorjob-ordning, lød det i 2014 fra Hillerød.