Uglen Ullu lander rolle på kendt teater

Uglen Ullu får en fremtrædende rolle i Østre Gasværks nye opsætning, Vildheksen, der er baseret på Lene Kaaberbøls historier om vildheksen Clara.

Skuespiller Kaya Brüel og Ullu ser hinanden an. Foto: TV 2 Lorry

Til efteråret har Østre Gasværk premiere på en ny dansk musical - baseret på Lene Kaaberbøls historier om vildheksen Clara. Prøeverne starter først til sommer, men allerede nu er en af de medvirkende i gang med at øve sig.

En af dem er Uglen Ullu, der under forestillingen skal flyve rundt over scenen og publikum i den runde teaterbygning på Østerbro i København.

Jeg kan mærke, man bliver meget rolig i sådan en ugles nærvær

Kaya Brüel, skuespiller

Et sats - som gik godt

Ullu kommer fra Odense, hvor indehaveren Joan Dusi driver Ugleriet, der udover Ullu tæller to andre ugler, som hun optræder med.

Men til trods for at Ullu altså er specieltrænet, er kan det altså ikke læres at holde af specifikke personer, og derfor var der også nerver på første gang Ullu skulle møde skuespilleren Kaya Brüel, som skal arbejde sammen med Ullu under forestillingen.

Læs også Thit er et hit: 16-årig på vej mod stjernestatus

- Nogen gange så er der bare personer som ugler ikke kan lide, men heldigvis der er det gået godt fra starten, udtaler Joan Dusi.

Første gang med en ugle på scenen

For Kaya Brüel er det da også første gang at hun skal spille sammen med en ugle på scenen.

- Det en ny spændende oplevelse at skulle have sådan en ny kollega. Det er det dejlige ved mit arbejde. Man bliver kastet ud i alle mulige udfordringer, men jeg kan mærke, man bliver meget rolig i sådan en ugles nærvær, fortæller Kaya Brüel.

Forestillingen Vildheks har premiere den 14. september 2017.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?