Uenige anmeldere kalder Nick Cave falleret rockgud og magisk

Nick Caves koncert i København deler anmelderne. Ekstra Bladet giver tre stjerner, mens BT og JP giver fem.

Mens Ekstra Bladets anmelder mener, at Nick Cave stod i skyggen af fordums storhed i Royal Arena fredag aften, er BT og Jyllands-Postens anmeldere af en anden opfattelse.

BT's Jan Eriksen kalder Nick Cave & the Bad Seeds' koncert "et musikalsk pragtstykke" og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

- Ikke siden en U2-koncert i Falkoner tilbage i kridttiden har jeg set et mere bevægende brud med den såkaldte fjerde væg under en stor rockkoncert, skriver Jan Eriksen.

Han beskriver videre koncerten som "usædvanlig varm" og "fokuseret". Den sluttede med den 60-årige australier ude på gulvet i "The Weeping Song" og flere end hundrede fans på scenen i næstsidste nummer "Stagger Lee".

God lyd og pondus

Jan Eriksen fremhæver også en god lyd i Royal Arena, "perfekt orkestrering" ved bandleder Warren Ellis og et gæstevisit af den danske sopran Else Torp, som han kalder "blændende".

Også Jyllands-Postens Peter Schollert kvitterer med fem ud af seks stjerner.

- Publikumsfavoritten "Red Right Hand" blev eksekveret med et voldsomt temperament. Ligeledes var der en masse pondus over gamle klassikere som "From Her to Eternity" og "The Mercy Seat", mens den nærmest poppede ballade "Into My Arms" endte i flot fællessang, skriver han.

- Utallige gange takkede Nick Cave for publikums opbakning. Men ellers lod han musikken tale, tilføjer Peter Schollert.

Tomme ritualer

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er ikke nær så begejstret. Under overskriften "Falleret rockgud i Royal Arena" giver han koncerten tre stjerner ud af seks.

- Det føltes som tomme ritualer, og sætlistens eneste overraskelse var egentlig, at der ikke var en eneste overraskelse, skriver han.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere