Udviklingen i Øresundsregionen er gået i stå

Den økonomiske krise har ramt øresundsintegrationen hårdt og betydet, at den nu er nede på samme niveau som for ti år siden.

Flere arbejdspladser og mere vækst i hele området. Det er nogle af de fordele, der er ved at udveksle tjenester, arbejdspladser og varer på tværs af Øresund. Men ifølge en analyse, som Dansk Erhverv har lavet i samarbejde med Sydsvenska Handelskammer, er øresundsintegrationen gået i stå, skriver DR P4 København.

Faktisk står det ikke bedre til end det gjorde for ti år siden, og det kan betyde, at regionen går glip af en masse arbejdspladser. Resultatet af analysen er nedslående, mener direktør for Dansk Erhverv, Christian Ingemann, som derfor håber, at udviklingen bliver vendt hurtigst muligt.

- Hvis man I endnu højere grad kan integrere regionen og udveksle arbejdskraft på tværs af grænsen, så får vi en højere grad af dynamik og vækst, der kan sikre, at vi også har arbejdspladser i fremtiden, siger han til DR P4 København.

Kun 58 procent af potentiel integration udnyttes

Hos Øresundskomiteen, der er et politisk samarbejdsorgan for Øresundsregionen, mener man, at udviklingen er uheldig. Dog er der sket en positiv udvikling på andre områder end arbejdsmarkedet, fastslår Finn Lauritzen, der er direktør for Øresundskomiteen.

- For 7 år siden kunne vi købe bolig til halv pris i Malmø, mens svenskerne kunne tjene en højere løn i Danmark. Men selvom billedet er et andet i dag, er der sket en positiv udvikling inden for shopping og kultur. Det er vigtigt at huske, inden man maler hele billedet sort, siger han til DR P4 København.

Ifølge analysen udnyttes omkring 58 procent af den potentielle integration på nuværende tidspunkt. Et tal der er udregnet på baggrund af 15 forskellige parametre, blandt andet udveksling af varer mellem regionens virksomheder og trafik over Øresundsbroen. I 2008 lå niveauet på 68 procent.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), mener, at løsningen skal findes i det nye Greater Copenhagen samarbejde. Et samarbejde mellem alle Sjællands kommuner, som skal være med til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

- Vi skal være endnu bedre til at få væksten til Danmark. Det kan kun ske, hvis vi er mere samarbejdsorienterede herhjemme, men vi skal også gøre opmærksomme på os selv ude i verden. Det gør vi blandt andet ved at fortælle om Greater Copenhagen, siger overborgmesteren til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik