Udsolgt inden 15.00: Burgerbar væltet bagover efter kåring som verdens bedste

Burgerbaren Gasoline Grill kan slet ikke følge med efterspørgslen, efter et amerikansk magasin kårede stedet, som en af verdens bedste burgere.

Vidste du, at du kan finde en af verdens bedste burgere i København? Også i en ti kvadratmeter stor tankstation.

Det amerikanske medie, Bloomburg kårede torsdag i sidste uge burgerbaren, Gasoline Grill, på Landgreven i København til at servere en verdens 27 bedste burgere.

quote Vi har faktisk holdt krisemøde i dag for at finde ud af, hvordan vi kapere at imødekomme denne her efterspørgsel. Så det er ret vildt. Det er er helt vildt.

Klaus Wittrup, stifter af Gasoline Grill

Og siden har hverken de burger-glade københavnere eller stifteren af Gasoline Grill kunne få armene ned. Ja, faktisk kan burgerbaren slet ikke følge med.

- Der helt overvældende. Det er fuldstændig sindssygt. Der er kæmpe kø nu - og igår på en søndag måtte vi allerede klokken tre melde udsolgt, siger Klaus Wittrup.

- Vi har faktisk holdt krisemøde i dag for at finde ud af, hvordan vi kapere at imødekomme denne her efterspørgsel. Så det er ret vildt. Det er er helt vildt, siger han. 

 - Nu er vi bare udsolgt

Men selvom efterspørgslen er steget markant siden kåringen, har Gasoline Grill ikke tænkt sig at skrue op for panderne.

quote Vi vil gerne skrue lidt op, men det er ikke målet. Målet er at lave en rigtig god burger.

Klaus Wittrup, stifter af Gasoline Grill

- Nu arbejder vi på stadig at kunne levere et godt produkt til de gæster, der kommer. Men vi har jo kun 10 kvadratmeter, så vi kan kun producere det antal burgere, vi gør i dag og hele tiden har gjort. Så vi har ligesom bare udsolgt, siger Klaus Wittrup.

- Vi vil gerne skrue lidt op, men det er ikke målet. Målet er at lave en rigtig god burger.

Køen foran den gamle tankstation slanger sig flere meter ud af burgerbaren, der ikke har plads til meget mere end tre kunder ad gangen. 

En burger lavet på kærlighed

Det er ikke hvem som helst, der har besluttet, at Gasoline Grill skulle på listen. Det er nemlig den legendariske, amerikanske burgerkæde Shake Shacks direktør, der blandt andet tog beslutningen: 

- Jeg er virkelig glad og sindssygt stolt over, at vi er kommet på denne her liste. Shake Shack er jo nogen, vi ser op til, så det er helt vildt. 

Gasoline Grill åbnede den 26. april 2016, og siden da har der været travlt i den lille burgerbar i det indre København. Konceptet er enkelt, og burgerbaren har kun fire forskellige burgere på menukortet.

- Vi går ikke på kompromis i forhold til, hvordan vi laver burgerne. Vi har udviklet en bolle, som ingen andre i København har. Vi bruger det bedste kød, og vi hakker det hver dag. Det er gode råvarer, der gør, at slutproduktet bliver godt. Jeg har lavet en burger, som jeg gerne vil have en burger, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere