Udenlandske svindlere snyder SKAT for milliarder

Selskabet bag FCK har ikke betalt aktieudbytter i ti år. Alligevel refunderede Skat udbytteskat til svindlere.

Vestas, GN Store Nord og Tryg.

Flere danske selskaber bekræftede onsdag, at de er blevet brugt af udenlandske svindlere til at snyde Skat og den danske statskasse for over seks milliarder kroner. Det Skriver Børsen

Fælles for selskaberne er, at de alle har udbetalt udbytte til deres aktionærer over årene, hvilket er udgangspunktet for den metode, svindlerne tilsyneladende har gjort brug af.

Men nu viser det sig, at Skat ikke bare er blevet narret af børsnoterede selskaber, der har betalt udbytte.

Parken brugt i svindel

Parken Sport & Entertainment, der ikke har betalt udbytte til aktionærerne siden 2005, er også blevet brugt til svindlen, skriver Børsen.

- Skat må stå på mål for, hvordan pokker sådan noget kan lade sig gøre, for jeg ved ingenting om det, siger en unavngiven kilde i toppen af selskabet til Børsen.

Over 2100 gange kan Skat have udbetalt summer til fuskere, der har indsendt forfalsket dokumentation for, at de har betalt udbytteskat på 27 procent af gevinsten fra danske aktier.

Det er man fritaget for, hvis man bor i et land, der har en såkaldt dobbeltbeskatningsaftale med Danmark.

Eksperter: Ringe kontrol

Men hvis Skat også har udbetalt refusion til påståede investorer i selskaber, der slet ikke har udbetalt udbytte, har kontrollen været enormt ringe, mener eksperter.

- Der har ikke været nogen kontrol. Der har ikke engang været en tenderende tankevirksomhed bag, hvis man ligefrem godtgør udbytteskat knyttet til selskaber, der ikke har udbetalt udbytte. Det er skandaløst, siger Torben Bagge, advokat med speciale i skatteret, til Børsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har bestilt en intern revisionsrapport om den mulige svindel. Den skal ligge klar om fire uger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere