"UC3 Nautilus" bliver bjærget lørdag

Bjærgningen af "UC3 Nautilus" begynder lørdag formiddag, meddeler Københavns Politi på Twitter.

Foto: Martin Sylvest / Scanpix

Københavns Politi oplyser på det sociale medie Twitter, at man begynder bjærgningen af ubåden "UC3 Nautilus" klokken 10:00 lørdag formiddag.

Herefter skal den bringes ind til havnen i København og undersøges af en kriminaltekniker. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til nyhedsbureauet TT.

Ubåden er omdrejningspunktet for en sag, hvor dens ejer er sigtet for drab på en svensk journalist, der på et tidspunkt var med på ubåden.

En 46-årig mand blev fredag anholdt og sigtet for drab på en 30-årig svensk kvinde. Hun havde torsdag aften været med manden ude at sejle i opfinderens hjemmebyggede ubåd. 

Læs også OVERBLIK: Ubådssagen fra eftersøgning til drabssigtelse

Det fremgår af sigtelsen, at opfinderen er sigtet for på ukendt måde at have dræbt en svensk journalist på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag.

Lørdag formiddag er det uvist, hvordan den sigtede forholder sig til sigtelsen.

Kvindens kæreste meldte natten til fredag kvinden savnet. Heller ikke ubåden var der nogen spor efter.

Fredag formiddag modtog Forsvarets søredningstjeneste opkald fra skibe, som havde set ubåden i farvandet syd for Drogden Fyr.

Lidt senere sank ubåden. Ubådsejeren blev samlet op og sejlet i havn i Dragør. Her kørte han væk med politiet, og senere på dagen meldte Københavns Politi ud, at manden var blevet sigtet for drab på kvinden.

Københavns Politi oplyser desuden på Twitter, at ubådsejeren bliver fremstillet for en dommer klokken 14:00.

/ritzau/

Læs også Ubådsejer sigtet for drab: Politiet søger vidner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik