Uber sigtet for brud på lov

Siden november har politiet efterforsket den private taxitjeneste Uber, og nu er selskabet blevet sigtet.

Den amerikanske transporttjeneste Uber er blevet sigtet for brud på den danske taxilov.

- Jeg kan bekræfte, at der nu er rejst sigtelse mod Uber for overtrædelse af taxiloven, og at sagen i øjeblikket ligger til juridisk vurdering, siger politikommissær Bertel Hejlesen fra Københavns Politi til Computerworld.

Det er nu anklagemyndigheden, der skal vurdere om beviserne mod tjenesten er så stærke, at der også skal rejses tiltale, eller om sigtelsen skal frafaldes.

Uber er en tjeneste, hvor man via en app kan bestille private bilister til at køre sig fra et sted til et andet til en fast aftalt pris.

I november sidste år anmeldte Trafikstyrelsen tjenesten til politiet for brud på taxiloven, og det har altså nu ført til en sigtelse mod Uber.

Tidligere på året kunne Computerworld fortælle, at det er muligt for Uber-chauffører med svenske nummerplader at være aktive i København. Både Trafikstyrelsen og Dansk Taxi Råd vurderede, at det var et brud på taxiloven.

Danmark er langt fra det eneste land, hvor Ubers indtog er kontroversielt, og Uber har været under efterforskning i blandt andet Tyskland, Spanien og Frankrig.

Computerworld forsøgte torsdag eftermiddag at få en kommentar til sigtelsen fra Uber, men den amerikanske tjeneste har ikke reageret på henvendelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere