Tyveriplaget Meny-købmand: "Samlet set er jeg glad nu"

Brian Rosenstand fra Meny i Valby er en hårdt prøvet købmand, hvad angår organiserede butikstyverier. I dag ser han lidt lysere på fremtiden.

Brian Rosenstand har længe stået forrest i rækken af købmænd, som har klaget over manglende indsats fra politiet og manglende konsekvens for grupper af kriminelle, som står bag organiserede butikstyverier.

Ofte af meget store partier af letomsættelige varer eksempelvis som kød, kaffe, barberblade øl og slik.

Og han synes, der er mange gode ting i den række af nye tiltag, som regeringen vil bekæmpe de organiserede butikstyverier med:

- Jeg har da en klar forventning om, at det bliver anderledes nu, når man ringer til politiet. Og i modsat fald må vi jo fortælle historien igen, siger Brian Rosenstand.

Tyveriplaget Meny-købmand reagerer på justitsministerens forslag

Brian Rosenstand så gerne at at tyvene i højere grad risikerede ubetinget fængsel fremfor den forhøjelse af bødestraffen, regeringen har lagt op til:

- Men det er bedre end ingenting. Det er små skridt i den rigtige retning, siger Brian Rosenstand.

Han er særligt tilfreds med udsigten til, at butikkerne fremover får bedre mulighed for at få erstatning for deres tab, når gerningsmændene er pågrebet. Regeringen vil nemlig gøre det muligt at trække tyven i løn i erstatningssager:

- Det er jo sådan i dag, at når kriminelle bliver dømt for tyverierne og skal betale pengene tilbage, så betaler de dem aldrig. Og så skal sagerne køre videre rundt i de forskellige fogedretter. Og vi mister altid pengene. Vi får aldrig nogensinde penge. Så det er rigtig glad for. At tyveknægtene får deres bøde og deres straf og samtidig kommer til at betale pengene tilbage, siger Brian Rosenstand.

Fire iskolde tyve på få sekunder slik for 8.000 kroner fra MENY-butikken i Valby.