Tyrkiets ambassade angrebet med molotovcocktails

Mindst to personer er set løbe fra stedet, efter at ambassaden i nattetimerne blev angrebet med brandbomber.

Opdateret: Der er nu åbnet for togtrafikken igen mellem Hellerup og Østerport. Rejsende skal forvente færre tog og længere rejsetid, mens alle s-togslinjer også er forsinkede.

Den tyrkiske ambassade, der ligger på Østerbro, blev natten til mandag angrebet med brandbomber - såkaldte molotovcocktails. 

Det oplyser Henrik Moll, vagtchef ved Københavns Politi, tidligt mandag morgen. 

- Vi får en henvendelse om, at der er kastet molotovcocktails mod ambassaden. Det har givet mindre skader på bygningen, siger vagtchefen. 

Han tilføjer, at politiet mandag morgen er massivt til stede. Her forsøger det at finde spor efter gerningsmændene. 

- Vi havde selv en patrulje på gerningsstedet, og betjentene så det mere eller mindre ske, siger Henrik Moll. 

- De så mindst to personer stikke af fra stedet, tilføjer han. Politiet har intet signalement af de mistænkte i øjeblikket. 

Københavns Politi fik anmeldelsen om angrebet klokken 02.54 natten til mandag. 

Patruljen, der var i området, forsøgte ikke at jagte gerningsmændene, da den i stedet fokuserede på at forhindre branden i at udvikle sig. 

Henrik Moll oplyser, at ambassaden står tom om natten. Dermed var der ikke risiko for, at nogen kom til skade under angrebet. 

Der var ingen vidner til angrebet ud over patruljen, oplyser Henrik Moll.

Det er fortsat uvist, i hvilken retning gerningsmændene flygtede. Meget tyder dog på, at de er flygtet i retningen af Svanemøllen Station på ydre Østerbro.

DSB skriver tidligt mandag morgen på sin hjemmeside, at alle tog i øjeblikket holder stille mellem Østerport og Hellerup.

Det skyldes politiets arbejde på stedet.

Meldingen fra politiet lyder ifølge DSB, at togene kan begynde at køre igen fra omkring klokken seks mandag morgen. I mellemtiden vil der blive indsat togbusser.

- Vi vender tilbage, så snart vi får besked fra politiet, skriver DSB

/ritzau/